Stork Groep NV

Stork Technical Services neemt Turbo Service GmbH over

Stork en SAG GmbH hebben een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Turbo Service GmbH door Stork. Turbo Service is één van de grootste onafhankelijke servicebedrijven voor turbines en generatoren in energiecentrales in Europa. Met ongeveer 400 zeer gespecialiseerde werknemers realiseert het bedrijf een jaaromzet van circa ¤ 50 mio. De aankoop van Turbo Service is een goede aanvulling op het dienstenpakket voor turbines en generatoren van Stork Power Services. Stork Power Services levert (onderhouds)diensten en onderdelen aan energieproducenten. De combinatie zal tot een geïntegreerde dienstverlening voor alle grote onderdelen van een krachtcentrale in staat zijn. Tegelijkertijd geeft de acquisitie Stork een goede positie voor de Duitse markt. De koopprijs is ¤ 49 mio en zal Storks winst per aandeel gunstig beïnvloeden.

Tot mei 2006 was Turbo Service onderdeel van de SAG groep en eigendom van RWE Solutions, de servicetak van RWE Energy. In mei 2006 werd SAG GmbH, het grootste bedrijfsonderdeel van RWE Solutions, overgenomen door Advent International, een private equity groep.

Turbo Service heeft een lange geschiedenis als onafhankelijk servicebedrijf voor 'rotating equipment'. Het bedrijf is gespecialiseerd in het (groot)onderhoud van generatoren en turbines en heeft een breed portfolio van hoogwaardige ('triple-A') klanten. In de afgelopen jaren hebben Stork Power Services en Turbo Service al enige malen succesvol samengewerkt.

Deze acquisitie past binnen de strategie van Stork Technical Services om verder te groeien in gespecialiseerde diensten voor de energieopwekkingsector. De sterke toename van outsourcing in deze sector schept ruime groeimogelijkheden en aantrekkelijke marges voor dienstverleners. Storks positie als onafhankelijk dienstverlener stelt haar in staat om haar expertise en diensten voor verschillende typen en merken in te zetten en hierdoor schaalvoordelen te verkrijgen. Voor Power Services heeft deze bewezen strategie in de afgelopen jaren tot uitstekende resultaten geleid. De aankoop van Turbo Service stelt Stork in staat zowel haar aanbod als haar regionale markten uit te breiden en zo haar sterke groei voort te zetten.

Over Stork Technical Services
Stork Technical Services is onderdeel van Stork en levert systemen en (onderhouds)diensten voor technische installaties. Stork Technical Services heeft 6.700 werknemers en behaalde een omzet van ¤ 837 miljoen (van de totale Stork omzet van ¤ 1,8 miljard) in 2005.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors: +31 (0)35 - 6957 408 of 06 - 5198 4054

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14