Ingezonden persbericht


Rackspace lanceert eerste web-hosting-dienst met oog voor het milieu in Europa

Bunnik, 4 januari 2006 - Rackspace Managed Hosting is het eerste hosting-bedrijf in Nederland dat web-hosting met oog voor het milieu biedt. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de International Tree Foundation, een Britse instelling die bomen plant voor het goede doel. Gezamenlijk is een pakket ontwikkeld, dat voorziet in het planten van bomen om de koolstofuitstoot van de hosting-oplossingen te compenseren. Rackspace laat een boom planten voor elke server die voor een klant wordt ingezet.

Online diensten zorgen ervoor dat bedrijven minder hoeven printen of dat direct mailings steeds minder op papier worden gedrukt. Web-hosting kost echter elektriciteit, en het opwekken daarvan veroorzaakt koolstofuitstoot. Rackspace liet de hoeveelheid uitstoot uitrekenen en plant bomen die de verontreiniging compenseren. Zo wordt het klanten makkelijk gemaakt om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Rackspace plant een boom voor elke server die wordt ingezet voor de door Rackspace gehoste online applicaties die binnen het programma vallen. Het bedrijf is de snelst groeiende leverancier van managed hosting-diensten. De vereiste servercapaciteit groeit met 80 procent per jaar, wat neerkomt op 200 tot 300 servers (en dus bomen) per maand.

Jacques Greyling, Managing Director van Rackspace Managed Hosting: "Onze klanten variëren van multinationals tot innovatieve start-ups. Deze partijen zoeken steeds vaker naar manieren om de negatieve invloed van hun bedrijfsvoering op het milieu te minimaliseren. Rackspace biedt samen met de International Tree Foundation bedrijven de mogelijkheid om hosting-diensten af te nemen en tegelijkertijd rekening te houden met het milieu. Dit past in onze strategie van Fanatical Support, waarin we als leverancier verder gaan dan de concurrentie. We spreken dan ook niet langer van een nieuwe deal, maar vertellen dat we weer een boom kunnen planten."

"Dit is de eerste keer dat de International Tree Foundation een dergelijke overeenkomst sluit", zegt Tony Warne, voorzitter van de International Tree Foundation. "Het bedrijfsleven kan al lange tijd gebruikmaken van gerecycled papier. Websites en elektronische communicatie dringen bovendien het papiergebruik steeds verder terug, maar kosten veel energie. Dit initiatief van Rackspace als groot web-hosting-bedrijf komt daarom op een uitgelezen moment. We hopen dat veel organisaties dit goede voorbeeld zullen volgen."

De International Tree Foundation houdt een groot stuk land in het graafschap Pembrokeshire in het Verenigd Koninkrijk vrij om namens Rackspace loofbomen te planten. De twee jaar oude bomen nemen al voldoende koolstof op om het elektriciteitsgebruik van servers te compenseren.

Over Rackspace
Rackspace is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hosting-bedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hosting-omgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.

Ingezonden persbericht