Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - strafbare handel                                |
De politie heeft onlangs een onderzoek afgerond waarbij via internet onklaar gemaakte handgranaten verhandeld werden. Deze voorwerpen vallen onder de Wet Wapens en Munitie en zowel de handel als het bezit zijn strafbaar. Tegen een 34-jarige Zutphenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Voor sommige mensen is het bezit van wapentuig een hobby. Dat daar regels aan verbonden zijn en dat het in de meeste gevallen strafbaar is, zal iedereen duidelijk zijn. Zo stuitte de politie Zutphen onlangs via een tip van een opsporingsambtenaar uit het westen van het land op een inwoner die via internet handgranaten verhandelde. Het waren wel onklaar gemaakte handgranaten.

Via de fraudeafdeling van de beheerder van de internetsite werden de gegevens van de aanbieder opgevraagd. Bij het onderzoek thuis werd de aangeboden handgranaat aangetroffen en in beslag genomen. De aanbieder bleek niet thuis, maar meldde zich diezelfde dag op het politiebureau met nog twee handgranaten.

Een onderzoek naar een inmiddels verhandelde granaat leidde naar een plaats in Brabant. Ook hier werd het exemplaar veilig gesteld.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de aanbieder en de koper en raadt mensen ten sterkste af om via internet dergelijke voorwerpen aan te bieden of te kopen.

Einde bericht
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --