Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 4-1-2007 13:45:11

Arnhem - Een 36-jarige Arnhemmer is woensdagochtend door de politie aangehouden in de wijk t Broek in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht een ruit van een woning te hebben ingetrapt en een werknemer van een bouwbedrijf te hebben bedreigd met de dood. Rond kwart voor acht werd de politie te hulp geroepen in verband met een conflict in een straat in de wijk. Volgens een 53-jarige werknemer van een bouwbedrijf zou een buurtbewoner zich al eerder beklaagd hebben over het lawaai dat gepaard zou gaan tijdens de werkzaamheden. Die ochtend zou de man de ruit van de voordeur van de woning waar gewerkt werd hebben ingetrapt. Toen de 53-jarige man de Arnhemmer daarover aansprak zou hij gedreigd hebben hem af te maken. Agenten wisten de Arnhemmer te traceren en hielden hem in zijn eigen woning aan. De man is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man op gestolen brommer aangehouden

Publicatiedatum: 4-1-2007 13:44:27

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend in de wijk Presikhaaf een 23-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van heling. De man werd rond half twaalf aangetroffen op een bromfiets die eerder gestolen bleek te zijn. Agenten zagen de man rijden over de Laan van Presikhaaf en wilden een routinecontrole instellen. Aanvankelijk ging de bromfietser er vandoor maar op de Krammerstraat stopte hij alsnog. Bij controle van het framenummer bleek de brommer te zijn gestolen waarop de Arnhemmer werd aangehouden. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld. De bromfiets is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt rijbewijs af van beschonken automobilist
Publicatiedatum: 4-1-2007 13:43:47

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs ingenomen van een 50-jarige automobilist uit die stad. De man bleek met een alcoholpromillage van ruim anderhalf achter het stuur te zitten. Dat is bijna drie keer teveel. De Arnhemmer trok door zijn rijstijl rond één uur de aandacht van de politie toen hij over de Rosendaalseweg reed. Zo zou de man met hoge snelheid hebben gereden. Agenten reden de man achterna en wisten hem uiteindelijk op de oprit van zijn woning te achterhalen. De man bleek naar alcohol te ruiken en moest mee voor de ademanalyse. Tegen de Arnhemmer is ook proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na vernieling auto

Publicatiedatum: 4-1-2007 13:43:08

Arnhem - Een 26-jarige Arnhemmer is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie opgepakt wegens vernieling. Getuigen hadden gezien dat de Arnhemmer op de Velperbuitensingel tegen een auto had getrapt waardoor schade was ontstaan. Gewaarschuwde agenten troffen even later op het Johnny van Doornplein een man aan die aan de persoonsbeschrijving voldeed. Het bleek om de 26-jarige Arnhemmer te gaan. De man moest mee naar het politiebureau en is daar ingesloten. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-1-2007 13:41:45

Arnhem - Twee minderjarige meisjes zijn woensdagmiddag op de Vijzelstraat in Arnhem opgepakt wegens winkeldiefstal. De twee, een vijftienjarige uit Amersfoort en een dertienjarige uit Duiven, waren rond kwart over drie door een beveiliger betrapt in een winkel en aan de politie overgedragen. De twee zouden samen setjes nepnagels hebben gestolen. De meisjes bekenden tegenover de politie de diefstal en zijn later aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---