Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Proces-verbaal voor eigenaar loslopende pony na aanrijding
Publicatiedatum: 4-1-2007 14:28:19

Huissen - Een 29-jarige man uit Arnhem heeft woensdagavond proces-verbaal gekregen van de Huissense politie voor het los laten lopen van zijn ponys. Als gevolg daarvan ontstond op de Looveer een aanrijding. Een 27-jarige Zevenaarder liep daardoor schade op aan zijn auto maar bleef zelf ongedeerd. Niet bekend is of de pony ook letsel heeft opgelopen. De Zevenaarder waarschuwde rond half zes de politie nadat hij kort daarvoor op de Looveer in botsing was gekomen met een loslopende pony. Het dier was kennelijk met nog twee andere pony"s uit een nabijgelegen weiland losgebroken. De Zevenaarder had volgens zijn zeggen een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. Politieagenten stelden een onderzoek in naar de eigenaar van de ponys en kwamen bij de Arnhemmer uit. De man was recentelijk al eerder onderhouden over het laten loslopen van zijn dieren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Agressieve winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 4-1-2007 14:27:20

Duiven - De politie van Duiven heeft woensdagmiddag op de Nieuwgraaf een 39-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou na te zijn betrapt klappen hebben uitgedeeld aan het beveiligingspersoneel. Daarbij was niemand gewond geraakt. Twee beveiligers van de zaak betrapten de Arnhemmer omstreeks kwart over vijf toen hij onder meer een boormachine losknipte en in een tas stopte. Toen de man de zaak uit liep werd hij staande gehouden waarna hij om zich heen zou hebben geslagen. De beveiligers wisten de man mee te krijgen en sloten hem op in een toilet. Gewaarschuwde agenten haalden de man daar onder dreiging van het gebruik van pepperspray uit. De Arnhemmer kon toen zonder geweld worden meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Door de beide beveiligers is aangifte gedaan van mishandeling en diefstal. De Arnhemmer bleek nog meer goederen bij zich te hebben waarvan nog onderzocht moet worden of die ook gestolen zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Met 160 km/u over 1e Weteringsewal: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 4-1-2007 14:26:41

Elst - De Elster politie heeft woensdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige automobilist uit Elst. De man werd betrapt toen hij met een snelheid van 160 km/u over de 1e Weteringsewal in zijn woonplaats reed. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Politieagenten zagen de man rond kwart over zes met hoge snelheid over de weg rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werd de man geklokt met een snelheid van 160 km/u. Na correctie bleef daar nog 147 km/u van over, een snelheidsoverschrijding van 67 km/u. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietscontroles in Duiven en Zevenaar

Publicatiedatum: 4-1-2007 14:25:58

Duiven/Westervoort/Zevenaar - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn woensdagavond tussen half zes en tien uur bromfietscontroles gehouden op verschillende plaatsen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. De controles leverden slechts één bekeuring op (voor het rijden zonder helm). Het VHT controleerde onder meer op het Eilandplein, Fuutstraat, Kastanjelaan en Visserlaan in Duiven. In Westervoort werd gecontroleerd op de Klapstraat en Dorpstraat. In Zevenaar werden het Noordeinde en de Molenstraat aangedaan. Bij de controles kwamen 117 bromfietsen aan bod, waarbij onder meer gelet werd op het vermogen, rijden door roodlicht, snelheidsovertredingen en alcoholgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---