Ingezonden persbericht


Cordares reikt 10.000ste Levenslooppolis uit

Woensdag 20 december 2006 werd in Hoofddorp de 10.000ste deelnemer aan de Levensloopregeling Bouw in het zonnetje gezet. Dit was de heer T. Fennema uit het Frieze Reduzum. Hij ontving namens pensioenorganisatie Cordares en tevens aanbieder van de Levensloopregeling een oorkonde. Deze werd uitgereikt door John Kerstens, vicevoorzitter van FNV Bouw. Ook de heren W. Vosselmans (polis 9.999) en J.M.E. Jelissen (polis 10.001) kregen een oorkonde. Naast de oorkonde ontvingen de drie nieuwe deelnemers ook een cadeaubon voor een weekendje weg van Jim de Boer, commercieel directeur Cordares Verzekeringen.

John Kerstens benadrukte in zijn toespraak het belang van levensloop voor de bouw.
. De regeling is een onlosmakelijk onderdeel van de vroegpensioenregeling in de bouw. Die maakt het voor bouwvakkers mogelijk om op hun zestigste uit te treden.
. In de Bouw-CAO is afgesproken dat de werkgever voor de regeling betaalt. Hij stort jaarlijks 1 procent van het jaarloon op de levenslooprekening van de werknemer.

Cordares is naast aanbieder van de Levensloopregeling ook uitvoerder van verschillende pensioen- en vroegpensioenregelingen.