Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van donderdag 4 januari 2007

Mobiliteitscampagne van de Vlaamse overheid valt in de prijzen

De mobiliteitscampagne `wat is uw excuus?' van Vlaams minster van Openbare Werken Kris Peeters en Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt, is op een internationaal reclamefestival in de prijzen gevallen. De campagne wil weggebruikers aanzetten tot meer verantwoord rijgedrag.

Op het Méribel Festival in Frankrijk werd de campagne bekroond met een Crystal Award. De internationale jury lauwerde de campagne als de beste in de categorie 'Charities/General Intrest'.

De campagne kreeg in eigen land al veel weerklank omdat ze gebaseerd is op slogans die het publiek zelf kon bedenken en kiezen. Mensen werden aangemoedigd om de meest absurde excuses te verzinnen voor het niet respecteren van bepaalde verkeersregels. Daarmee wilde de overheid op een ironische, speelse manier duidelijk maken dat er eigenlijk geen uitvluchten bestaan om verkeersregels aan je laars te lappen.

De vormgeving was even krachtig als eenvoudig. Door middel van typografie en kleurenbalken in perspectief werd gezorgd voor een optimale impact.

Naast de bekende baanaffiches maakte de campagne ook gebruik van secundaire media als broodzakken, projecties op gebouwen, stickers op auto's, placemats en Boomerangkaarten.

De Vlaamse overheid is momenteel druk bezig met het vervolg op de excuuscampagnes. Het startschot voor de allereerste mobiliteitscampagne van 2007 wordt gegeven op 15 januari. Dit keer zal rond het thema 'veilig inhalen' worden gewerkt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevr. Daphne De Wolf , communicatieverantwoordelijke Agentschap Infrastructuur, Koning Albert II-laan 20, bus 4, 1000 Brussel Tel.: 02 553 75 57
Fax: 02 553 79 05
E-mail: daphne.dewolf@mow.vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1167886806891&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht