Gemeente Heemskerk


zondag, 24 december 2006

Kerstboomverbranding op donderdagmiddag 4 januari

HEEMSKERK - De kerstboomverbranding vindt plaats op donderdagmiddag 4 januari 2006 op een tweetal brandplaatsen: het braakliggend terrein aan de Rijksstraatweg, tussen de twee automobielbedrijven en de Waterakkers en het kermisterrein aan de Johannes Poststraat. Om 17.05 uur gaan de bomen in de brand.

De kerstboomverbranding in Heemskerk

De kerstboomverbranding in Heemskerk

Vanaf 15.00 uur kunnen kerstbomen op 4 januari op beide brandplaatsen worden ingeleverd. De brenger krijgt voor elke boom een mandarijn en een lootje. Omdat de trekking vooraf heeft plaatsgevonden, kan iedereen ter plekke direct op een bord aflezen of hij in de prijzen is gevallen.
Op beide brandplaatsen wordt de kerstboomberg om 17.05 uur in brand gestoken, op aangeven van het aftellen in de uitzending van Radio Heemskerk. De vuurresten worden om 18.15 uur geblust. Vanaf 18.00 uur is het niet meer mogelijk om kerstbomen aan te leveren.

Verloting
De te verloten prijzen zijn per brandplaats gelijk. De verloting is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van een aantal middenstanders (het Pannenkoekenrestaurant, CineWorld, en zwembad Waterakkers).
De gemeente vraagt omwonenden van de brandplaatsen om begrip voor de mogelijke overlast van de rook, tussen 17.00 uur en 18.30 uur. Een en ander is afhankelijk van de richting van de wind.
---