Gemeente Lingewaard


Bouw Passage markt Huissen in januari van start

Nameer dan tien jaar plannen maken met diverse marktpartijen kan het plan Passage markt in Huissen eindelijk gerealiseerd worden. 8 januari Op 8 januari 2007 begint de sanering van de grond en de sloop van de onbewoonbare woning en ernaast liggende garage achter Restaurant De Betuwe.

Bij het opstellen van het plan hebben de gemeente Lingewaard, het aannemersbedrijf De Koning, de restauranteigenaren en andere belanghebbenden intensief samengewerkt.

Het plan behelst de uitbreiding van de restaurants De Betuwe en Da Claudio, de realisering van twaalf appartementen en de verbouw van het pand van voorheen kapsalon Henny. Van de twaalf appartementen komen er vier boven Da Claudio, zes boven De Betuwe en twee boven de winkel, voorheen kapsalon.

De huidige steeg achter De Betuwe wordt dichtgebouwd. Centraal tussen De Betuwe en Da Claudio komt een cirkelvormige pleintje dat, onder meer door de twee galerijen, een Italiaanse sfeer zal uitstralen. In het midden van dit pleintje wordt een transparante boom, een valse christusdoorn, geplant en langs de kolomen komt op vier plaatsen blauweregen, die via speciale rekken omhoog kan groeien. Rond het hele pleintje loopt, in twee woonlagen volledig rond, een open galerij. Daarmee zijn de twee gedeelten, Da Claudio en De Betuwe, in de lucht met elkaar verbonden. Op de begane grond loop je daar dan onderdoor.

De omvang van het bouwterrein is beperkt. Daarom wordt gedurende de bouwtijd een aantal

parkeerplaatsen van het Raadhuisplein als bouwterrein ingericht. In het voorjaar van 2008 is het bouwplan inclusief de herinrichting van het openbaar gebied klaar. Het plan ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel in Huissen.

Bericht geplaatst op 18 december 2006