Noordwijk: mishandeling op het fietspad

De politie heeft aangifte opgenomen van een 19 jarige man uit Bennebroek. De man fietste op zondag 7 januari, rond 02.20 uur, na het stappen over de Northgodreef als voorste van een groep. De groep naderde drie andere fietsers die zij wilden passeren. De drie fietsers gaven de groep echter geen ruimte om te passeren. De Bennebroeker wist de fietsers via de berm te passeren. Daarop kreeg hij meteen een klap op zijn hoofd. Na deze klap volgden nog een paar klappen. De Bennebroeker kwam op de straat terecht en kreeg daar nog een schop tegen zijn rug. De fietsers zijn er vervolgens vandoor gegaan. De Bennebroeker heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachten.

Leiden: aanrijding, bestuurder onder invloed van alcohol

De politie heeft op vrijdag 5 januari rond 18.15 de auto van een 33 jarige bestuurder uit Leiden in beslag genomen nadat hij onder invloed van alcohol, zonder geldig rijbewijs, in een onverzekerde auto, een aanrijding had veroorzaakt. Een 13 jarige meisje uit Leiden fietste over de Klokpoort in Leiden. Zij gaf aan dat zij linksaf wilde slaan. De bestuurder van de auto, de Leidenaar, reed achter haar en kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen. Hij reed het meisje van achteren aan. Het meisje kwam ten val en raakte gewond aan haar knie. De politie werd erbij geroepen. Toen de politie aan kwam rijden wilde de bestuurder van de auto wegrijden. De politie kon de man tegenhouden waarna hij onderworpen werd aan een blaastest. De uitslag was een A (Alert). Dit betekende dat de man mogelijk onder invloed van alcohol was. De blaastest op het bureau bevestigde dit. De man blies een uitslag van 800 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Nader onderzoek wees uit dat de man geen geldig rijbewijs had omdat deze ongeldig was verklaard nadat hij meerdere keren onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Daarnaast bleek de auto ook nog eens onverzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wat naar justitie zal worden gestuurd.

Leiden: Aanhoudingen voor geweld

De politie heeft zondagmorgen 7 januari bij twee incidenten 9 verdachten aangehouden. Twee verdachten zitten nog voor het onderzoek vast. Het gaat hier om twee mannen van 29 en 60 jaar uit Leiden en Alphen aan den Rijn. Zij mishandelden rond 00.40 uur in een café aan de Beestenmarkt een 25 jarige bezoeker uit Mechelen. Waarom is nog onduidelijk. De man uit Mechelen brak ondermeer een rib bij het incident.

In de Vrouwensteeg kwam het rond 03.40 uur tot een vechtpartij tussen een aantal mannen. De politie hield de mannen aan. Zij komen uit Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude en zijn in de leeftijd van 19 tot en met 25 jaar. De aanleiding tot het gevecht is onduidelijk. Zeker is dat er over en weer klappen zijn gevallen en alle betrokkenen tegen elkaar aangifte deden. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Voorschoten: Inbraken in woningen

In het weekend van vrijdag 5 op zondag 7 januari is er in Voorschoten ingebroken in vijf woningen. In een woning aan de Van Kleffensplantsoen werd er ingebroken via de achterzijde van de woning. In de woning werd er in laden en kasten gezocht naar waardevolle spullen. Via het openbreken van een raam kwamen de dader(s) een woning aan de Jan van Gelderdreef binnen. Uit de woning werd onder andere een camera gestolen. In een woning aan de Aert van Neslaan is er via het forceren van een slot binnengetreden. Uit de woning werd onder andere een digitale camera meegenomen. In een woning aan de Baron van Ghentlaan kwamen inbreker(s) via de voorzijde binnen. Het is nog niet bekend of en wat er aan waardevolle spullen is meegenomen. Via het openbreken van een raam zijn dader(s) binnengedrongen in een woning aan de Veurseweg. Er lijkt niets weggenomen te zijn maar dit wordt door de bewoner nog bevestigd. Alle benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche van de politie zal, indien er sporen zijn achtergelaten, een bezoek aan de woningen brengen voor het veiligstellen van deze sporen. De politie adviseert om voldoende inbraakwerende maatregelen te nemen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Informatie over inbraakpreventie is op onder andere op diverse internetsites te vinden.

Alphen aan den Rijn: Verkeersongeval

Vrijdag 5 januari om 19.10 uur vond op de Eikenlaan ter hoogte van de Magazijnweg een verkeersongeval plaats. Een 25 jarige automobilist uit Bodegraven reed over de Eikenlaan in de richting van de Bedrijfsweg. Net na de kruising met de Magazijnweg zag hij plotseling een fietsster staan op de weg. De Bodegraver remde af en week uit naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Met de linkerzijde van de auto schampte hij echter de fietsster. De vrouw, een 39 jarige Alphense, was net het fietspad afgereden om over te steken. De vrouw werd met een hoofdwond en letsel aan een been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn:Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij bij een uitgaansgelegenheid aan de Van Mandersloostraat zondagnacht, 7 januari. De politie moest met meerdere eenheden ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren. Drie verschillende incidenten die gelijktijd plaatsvonden zouden aanleiding zijn waarbij een groep van ongeveer twintig personen uiteindelijk betrokken raakte. De politie heeft een aantal personen gehoord en doet verder onderzoek.

Leiderdorp: verkeersongeval

Zondag 7 januari even voor 16.00 uur vond op de kruising Engelenaal/ Vronkenlaan een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 47 jarige automobiliste uit Leiderdorp reed vanaf de Vronkenlaan de Engelendaal op. Zij zag daarbij een van rechts komende automobilist uit haar woonplaats over het hoofd. Op de kruising ontstond een aanrijding. De automobilist, een 74 jarige plaatsgenoot, werd met pijn op de borst en gekneusde ribben overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Ter Aar: Aanhouding voor vernieling fiets

De politie heeft zaterdag 6 januari rond 00.30 uur een 15 jarige Ter Aarder aangehouden voor vernieling van een fiets. Een getuige zag hoe vier jongens bezig waren op de Van Wassenaerstraat een fiets te vernielen. Behalve dat er tegen de fiets werd getrapt, werd het ook hard tegen de grond gegooid. De getuige is hierop naar de jongens toegelopen. Drie liepen er weg. De 15 jarige bleef staan en werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie zal ook de andere jongens over de vernieling horen.

Ter Aar:Aanhouding na slaan taxichauffeur

De politie heeft zondag 7 januari rond 02.45 uur een 22 jarige Ter Aarder aangehouden. De verdachte zou een taxichauffeur hebben geslagen nadat hij uit de auto was gerend, om kennelijk betaling van de rit te voorkomen. De chauffeur had de Ter Aarder en een vriend vanuit Noordwijk naar Ter Aar gereden. Aangekomen op de Westkanaalweg in Ter Aar sprongen de mannen uit de auto en zetten het op een lopen. De taxichauffeur is de twee achterna gerend. De chauffeur besloot één van de mannen te volgen en zag de Ter Aarder bij een woning staan. Hij kon de man nog vastpakken op het moment dat de voordeur door twee vrouwen werd geopend. De chauffeur wilde hierop de politie bellen echter de vrouwen wilden de rit betalen. De Ter Aarder kwam hierna de woning weer uit en sloeg de taxichauffeur in zijn gezicht omdat hij hen tijdens de rit zou hebben bedreigd. Volgens de verdachte wilde de chauffeur op een gegeven moment niet verder rijden en zou hij borg voor de rit hebben gevraagd. De chauffeur zou hem in de auto bij de keel hebben gegrepen.

Gouda:Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar vijf woninginbraken. De inbraken vonden plaats tussen donderdagavond 4 en zondagmorgen 7 januari. Het gaat om een woning in het Dammaspolderpad, de Drossaardslag, de Snoystraat, de Jacob Roggeveenlaan en Boschlust. Bij de inbraken werd een aantal goederen gestolen waaronder een laptop, een fototoestel, mobiele telefoons, (bank)pasjes, geld en computerspelletjes. Naar aanleiding van de inbraken hield de politie buurtonderzoeken. De politie adviseert om voldoende inbraakwerende maatregelen te nemen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Informatie over inbraakpreventie is op onder andere op diverse internetsites te vinden.

Gouda: Wildplasser en ladderdiefstal

De politie heeft zaterdagavond 6 januari rond 21.55 uur op de Markt een 37 jarige man uit Gouda aangehouden nadat camerabeelden van stadstoezicht hem hadden betrapt op wildplassen. Op het moment dat agenten hem daarvoor een bekeuring gaven, werd hij recalcitrant en begon te schreeuwen. De agenten besloten de dronken man voor openbare dronkenschap aan te houden.

Zondagnacht 7 januari rond 05.40 uur zag stadstoezicht via de camerabeelden dat drie mannen op de Blauwstraat een ladder in het water gooiden. Agenten hielden op de Markt twee Rotterdammers van 18 en 25 jaar en een 18 jarige Gouwenaar aan. Allen ontkennen. Er werd geen ladder gevonden. De verdachten werden dan ook weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek van de politie gaat echter door.

Gouda : Diefstal onder bedreiging bij fastfoodzaak

De politie doet onderzoek naar de diefstal onder bedreiging van een fastfoodzaak aan de Nieuwe Gouwe O.Z.. Zaterdagmorgen 6 januari rond 08.00 uur werd de manager buiten door twee mannen aangesproken. De twee bedreigden de man woordelijk en hij moest met ze mee naar binnen. Binnen maakten de twee een klein muntgeldbedrag buit en vertrokken. Het gaat om twee mannen vermoedelijk van tussen de 18 en 24 jaar. De politie zette na de melding voor het onderzoek het pand af, deed sporenonderzoek en hield een buurtonderzoek. Het onderzoek is nog zonder resultaat gebleven.

Waddinxveen:Jongens aangehouden

De politie heeft zondagavond 7 januari twee jongens van 16 en 17 jaar uit Waddinxveen aangehouden nadat de politie een melding had gekregen dat jongens een poortdeur van een bakkerij hadden opengebroken. Op het moment dat de politie daar rond 18.45 uur verscheen, renden vier jongens van het erf. Twee van hen konden worden aangehouden. De poortdeur bleek inderdaad te zijn opengebroken. Ook een beveiligingsstrip van de achterdeur van de bakkerij was beschadigd. Of dat door de jongens is gebeurd is nog niet bekend. Zij ontkennen. In ieder geval bevonden zij zich wel op verboden grond. Beide jongens zijn lopende het verdere onderzoek weer in vrijheid gesteld. Zij werden overgedragen aan hun ouders.

Waddinxveen:Onder invloed rijden

De politie controleerde op zondag 7 januari rond 05.15 uur op de Kanaaldijk een 37 jarige automobilist uit Waddinxveen. De man bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Zijn daarna gehouden ademanalyse liet een uitslag zien van 475 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Disclaimer (English text below)

De informatie, die deze E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden bevat, is vertrouwelijk en kan wettelijk beschermd zijn. De informatie is alleen bestemd voor de persoon of de organisatie waaraan deze informatie is gericht. In geval u niet de gerechtigde ontvanger bent, dan wijs ik u erop dat het openen, kopiëren, distribueren of handelen in relatie tot de inhoud van deze E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden niet toegestaan is en mogelijk strafbaar kan zijn.

Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overdracht van de inhoud van de E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden, noch is Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden aansprakelijk voor enige vertraging in de verzending.

In geval u (bij vergissing) een E-mail ontvangt, welke niet voor u is bestemd, neemt u dan direct contact op met Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden en vermeld daarbij de afzender en het E-mail adres. Verwijder de E-mail daarna onmiddellijk. Wees u er van bewust dat Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden niet aansprakelijk is voor virussen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid de E-mail en de daaraan gekoppelde bestanden te controleren op virussen. Op basis van communicatie via de E-mail kunnen nooit namens Politie Haaglanden of Politie Hollands Midden contracten geacht te worden zijn gesloten.

The information contained in this E-mail and its attachments is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorized to receive it. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance of the contents of this E-mail and any attachments is strictly prohibited and may be unlawful. Police Haaglanden or Police Hollands Midden is neither liable for the proper and complete transmission of the information contained in this E-mail and any attachments nor for any delay in its receipt.

If received in error, please contact Police Haaglanden or Police Hollands Midden quoting the name of the sender and the addressee and then delete it from your system. Please note that Police Haaglanden or Police Hollands Midden does not accept any responsibility for viruses and it is your responsibility to scan the E-mail and attachments (if any). No contracts may be concluded on behalf of Police Haaglanden or Police Hollands Midden by means of E-mail communications.