Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 8 januari

BREDA, 8 januari 2007

Bredanaar (23) aangehouden met vuurwapen in dashboardkastje

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 17.45 uur een 23-jarige Bredanaar aangehouden op de Teteringenstraat. Surveillerende agenten hielden de man aan, omdat zijn auto een kapotte koplamp had. Uit navraag bleek bovendien dat de APK verlopen was. Bij het doorzoeken van de auto vonden agenten in het dashboardkastje een vuurwapen met patronen. Daarop werd de Bredanaar aangehouden. Bij een tweede inspectie van het voertuig werd ook nog een handbijl en vuurwerk aangetroffen. De verdachte gaf later toestemming zijn kamer in de ouderlijke woning te doorzoeken. Daar troffen agenten een waar arsenaal aan wapens aan waaronder enkele luchtbuksen en imitatievuurwapens. Ook de bijbehorende munitie en andere attributen werden gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen; de politie onderzoekt de zaak. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Dronken man vernielt fiets 16-jarige jongen

ETTEN-LEUR: Een jarige 45-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Stijn Streuvelslaan. Hij had even daarvoor een fiets van een 16-jarige jongen uit Etten-Leur vernield door er tegenaan te schoppen. De jongen stond met een paar vrienden bij het skatebaantje toen de verdachte, behoorlijk onder invloed van alcohol, hen lastig viel en agressief werd. Gewaarschuwde agenten konden de man even later aanhouden. Op weg naar het cellencomplex in Breda vernielde hij de binnenkant van de deur van de bus waarin hij vervoerd werd. Ook op het cellencomplex bleef de man erg vervelend. Hij is in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist botst tegen twee lantaarnpalen

BREDA: De politie heeft een 40-jarige Bredanaar aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde zondagavond rond 22.50 uur in het Amphia Molengracht. Agenten troffen de man in zijn auto aan op de Lunetstraat, nadat hij rond 21.15 uur tegen twee lantaarnpalen is gebotst. De agenten roken al direct een stevige alcohollucht bij de man; het gealarmeerde ambulancepersoneel besloot de Bredanaar mee te nemen. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen op het alcoholgehalte in het bloed te kunnen vaststellen. De uitslag daarvan laat nog even op zich wachten. Na behandeling kon de man naar huis; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Een 45-jarige automobilist uit Teteringen werd maandagmorgen kort voor 04.30 uur aangehouden op de Concordiastraat. Hij blies 510 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. De man, die na verhoor weer mocht vertrekken, kan een proces-verbaal wegens rijden onder invloed tegemoet zien.

Politie waarschuwt burgers: altijd identiteitsbewijs bij u dragen!

BREDA/ETTEN-LEUR: Naar aanleiding van de aanhouding maandag in Etten-Leur van een 41-jarige automobilist uit Rijsbergen, waarschuwt de politie nog maar eens automobilisten, maar eigenlijk iedere burger om toch vooral een identiteitsbewijs bij zich te dragen. Dat voorkomt een hoop rompslomp, een bekeuring (niet bij hebben van rijbewijs kost bijvoorbeeld 50 euro) en een feitelijk onnodige aanhouding. Volgens de Wet Identificatieplicht mag de politie elke burger aanhouden die niet zijn identiteit volgens een geldig document kan aantonen.

De Rijsbergenaar kreeg maandagmorgen rond 11.45 uur bij een verkeerscontrole op Schoonhout een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, maar had zijn rijbewijs niet bij zich. Ook beschikte hij niet over enig ander document waarmee zijn identiteit kon worden vastgesteld. Daarom konden agenten niet anders dan de man aanhouden en meenemen naar het bureau in Etten-Leur om daar zijn identiteit te controleren. Toen dat was gebeurd, kon de Rijsbergenaar weer vertrekken.

Auteur: Andre van den Hul