Ingezonden persbericht


Provence-Alpes-Côte d'Azur eregast op Vakantiebeurs 2007

Persbericht
Utrecht, december 2006

Vakantieland Frankrijk zit weer in de lift

Frankrijk is op de Vakantiebeurs weer nadrukkelijk aanwezig met het Village de France en in het Reistheater, waar deze populaire vakantiebestemming zich dagelijks presenteert met filmvoorstellingen en tal van gevarieerde activiteiten. De beursbezoeker kan uitgebreid kennis maken met de veelzijdigheid van la douce France; de Franse kusten, de bergen, de vrije natuur, de campings, de vele historische steden en de dorpjes in de 'campagne' hebben allemaal specifieke vakantiebeleving te bieden. Eregast in het Franse paviljoen in hal 11 is de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Met een Provençaalse markt, dagelijkse presentaties en activiteiten wordt extra aandacht besteed aan deze zonnige regio. Voor heel wat oudere Nederlandse toeristen is de Provence een aangename herinnering aan een eerste Franse vakantietrip met de trein van Amsterdam naar Boulouris sur Mer; een samenwerking tussen de Nederlandse en Franse spoorwegen via de FTS. Deze trein vervoerde in de jaren vijftig en zestig vele duizenden jongeren naar dit befaamde vakantiedorp vlak bij Saint Raphaël aan de blauwe Middellandse Zee.

Themaroutes en Wereldwonderen
Het veelzijdige Frankrijk ligt tijdens de Vakantiebeurs op een snijpunt van enkele themaroutes die de Vakantiebeursbezoekers kunnen volgen en die invulling geven aan onder andere gezinsvakanties, spa en welzijn, wijn en gastronomie, golfreizen en stedentrips. In al deze thema's speelt Frankrijk een belangrijke rol. Ook binnen het thema 'Wereldwonderen' heeft Frankrijk het een en ander te bieden, met de Mont-Sint- Michel en de omliggende baai in Normandië wellicht als bekendste. Andere wereldwonderen in Frankrijk zijn de Basiliek van Vézelay bovenop de Colline Eternel in de Bourgogne, het Stanislas Plein in Nancy in de Lorraine en het Historisch centrum van Avignon in de Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Speciale groepen
Frankrijk heeft altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op de Nederlandse toerist, die komt voor de warmte, de weidsheid van het landschap, de ambiance. Kamperen is nog steeds een favoriete bezigheid vanwege de vrijheid en de flexibiliteit van deze vorm van vakantie houden. Voor de Fransen zijn alle vakantiegangers uit ons land welkom. Ook de speciale groepen, zoals gehandicapten, naturisten en singles die allemaal iets van hun gading kunnen vinden in het uitgebreide spectrum van het Franse vakantie aanbod.

Stevige opbloei
Het heeft er even naar uitgezien dat de eerste positie van Frankrijk in de top tien van de Nederlandse toerist werd bedreigd door opkomende landen als Turkije, Spanje en deels ook door de trek naar verre bestemmingen. Deze zomer is na de lichte dalingen sinds 2002 echter een stevige opbloei tot stand gekomen. Volgens het onderzoekbureau Protourisme is deze zomer het bezoekersaantal vanuit Nederland met maar liefst vijftien procent gestegen en ook vanuit Engeland en Spanje zijn veel meer toeristen naar Frankrijk afgereisd.

Restaurant
Om op de Vakantiebeurs alvast in de Franse sfeer te komen zijn weer van heerlijkheden te proeven in het Franse restaurant in hal 11; een Franse uiensoep, een salade Niçoise, een stukje baguette of andere typisch Franse lekkernijen, waarbij een glas echte Franse wijn niet mag ontbreken.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (