Persberichten politie Lekstroom, 10.35 uur

Meisje lastiggevallen

NIEUWEGEIN - Een 17-jarig meisje uit Nieuwegein is maandag 8 januari lastiggevallen door een of twee onbekenden.

Het meisje liep omstreeks 08.30 uur op de Merelstraat en werd plotseling betast door een of twee jongen(s) of man(nen). Omdat haar het zicht werd ontnomen, heeft ze geen signalement kunnen geven. Vermoedelijk zijn de dader(s) weggerend via een bruggetje dat daar ligt.

Bent u getuige geweest van het incident of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Verlichtingscontrole

NIEUWEGEIN -De politie heeft dinsdagmorgen op drie verschillende locaties in Nieuwegein fietsverlichtingscontroles gehouden. Tussen 07.25 uur en 08.30 uur werden op de Noorderveldweg 18 bekeuringen uitgeschreven, op de Udelenschans vijf en op de Noordstedeweg werden tussen 07.15 uur en 08.15 uur dertien fietsers bekeurd omdat zij geen goede verlichting voerden.

Verkeersongeval

HOUTEN - Op Het Rond is maandag een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding.

De politie stuitte tijdens de surveillance omstreeks 07.45 uur op het ongeval. Agenten zagen op Het Rond, ter hoogte van De Staart, een motorrijder op de weg liggen. Volgens getuigen had de motorrijder een aanrijding gehad met een automobilist. De automobilist, een 24-jarige automobilist uit Houten, stond op het voorsorteervak om linksaf te slaan richting De Staart, maar bedacht zich en wijzigde zijn rijrichting. Hij stuurde zijn auto naar de rijbaan voor rechtdoor, maar daar reed de motorrijder. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder, een 59-jarige Houtenaar, is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC vervoerd.