Dienstenbond CNV

Overleg met Baardse over sociaal plan
09-01-2007

Onlangs is CNV Dienstenbond door Baardse BV op de hoogte gesteld van het voorgenomen besluit tot een reorganisatie. Baardse wil de activiteiten van de bloemenafdeling beëindigen. CNV Dienstenbond gaat met Baardse in gesprek over een goed sociaal plan. De sociale gevolgen voor de werknemers die deze ontslagronde treft moeten beperkt blijven.

Baardse heeft aangegeven dat de activiteiten van de bloemenafdeling gestaakt gaan worden vanwege de groeiende concurrentie, de stijgende kosten en de tegenvallende verkoop. CNV Dienstenbond betreurt deze situatie. De Ondernemingsraad heeft op dit moment de adviesaanvraag in behandeling en zal kritisch kijken naar het voorgenomen besluit. Tegelijkertijd zullen wij alles in het werk stellen om u zo goed mogelijk te ondersteunen en een goed sociaal plan voor u af te sluiten. Daarbij staat wat ons betreft begeleiding naar ander werk, binnen of buiten de organisatie, centraal.

Ondersteuning door CNV Dienstenbond
Baardse heeft inmiddels een personeelsbijeenkomst georganiseerd om u allen op de hoogte te stellen van de situatie. Wij begrijpen dat deze reorganisatie ingrijpend is en tot veel onzekerheid kan leiden. Daarom kunt u ons altijd bereiken voor uw verhaal, vragen en opmerkingen.

Sociaal plan
CNV Dienstenbond wil verder een goed sociaal plan voor u afsluiten. In een dergelijk plan worden regelingen getroffen die de sociale gevolgen van de reorganisatie voor u moeten beperken. Wij vinden bijvoorbeeld dat Baardse zich actief en langdurig in moet spannen om u te begeleiden naar ander werk. Ook een ontslagvergoeding zal wat CNV Dienstenbond betreft deel uitmaken van een dergelijk sociaal plan. CNV Dienstenbond hoort graag van u wat ú belangrijk vindt. Wij sluiten het sociaal plan immers namens u af! Op het moment dat de onderhandelingen over het sociaal plan zijn afgerond, zullen we daarom ook om uw mening hierover vragen.

Lid zijn loont
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond loont! Wij bieden aan onze leden juridische dienstverlening, hebben een eigen loopbaanadviescentrum en een financieel adviesbureau. Daarnaast maakt een rechtsbijstandverzekering onderdeel uit van het lidmaatschap. Juist nu is het lidmaatschap van onze vakbond voor u en uw collegas van groot belang. Op de achterzijde van deze nieuwsbrief vindt u een aanmeldingsbon. Meer informatie kunt u vinden op www.cnvdienstenbond.nl.

Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan. Attendeer daarom ook uw collegas op deze informatie!

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse per telefoon, 035-6460580, of per e-mail, w.breunesse@cnvdibo.nl