Ordina Beheer NV

Ordina verkoopt ApplicationNet

Ordina N.V. maakt bekend dat zij vandaag alle aandelen in haar dochtervennootschap ApplicationNet B.V. heeft verkocht aan het management van die vennootschap. ApplicationNet is een dienstverlener die op afstand computerapplicaties en werkplekdiensten beheert en via een netwerkverbinding beschikbaar stelt aan eindklanten. Ordina heeft de aandelen in ApplicationNet verkregen als onderdeel van de acquisitie van Vertis B.V. en Magentis B.V. in januari 2006.

De activiteiten van ApplicationNet passen, gezien de oriëntatie op werkplekdiensten, niet in het specialistisch profiel waarvoor Ordina heeft gekozen. Hierop is besloten ApplicationNet te vervreemden.

Bij ApplicationNet werken circa 15 medewerkers. De vennootschap realiseert een omzet van circa EUR 1 miljoen op jaarbasis. Gezien de relatief en absoluut beperkte omvang en winstgevendheid, bedraagt de verkoopprijs voor ApplicationNet enkele honderdduizenden euros.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 5.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.