Ingezonden persbericht


persbericht

Jonge Socialisten teleurgesteld in anti-ondernemer-wethouder SP

De Jonge Socialisten in de PvdA zijn buitengewoon teleurgesteld in de Groninger SP-wethouder Peter Verschuren. Verschuren schilderde eerder deze week op zijn weblog Theo Venema, de voorzitter van de Groninger ondernemersvereniging, af als een gefrustreerd en angstzaaiend man. Volgens de JS Groningen een domme actie. Voorzitter Michiel Emmelkamp: "Wij hadden gehoopt dat de SP ook zou inzien dat de ondernemers in deze Stad van groot belang zijn. Deze actie lijkt het tegendeel te bewijzen."

De JS-voorzitter: "Een wethouder zou toch moeten weten dat alle Stadjers profiteren van een bruisend ondernemersklimaat in de Stad en zou daar aan moeten werken in plaats van op zo'n manier ruzie te zoeken. Als Verschuren echt vindt dat de ondernemersvereniging zich zuur opstelt, kan hij beter de dialoog opzoeken en het tegendeel bewijzen door een ondernemersvriendelijk beleid te voeren. De voorzitter van de ondernemersvereniging afschilderen als zuurpruim levert alleen maar irritaties op. Een wethouder zou bovendien een bestuurder namens alle Stadjers moeten zijn die boven de partijen staat en die geen ruzie zoekt met één groepering uit populistische overwegingen. Op deze manier worden alle onterechte vooroordelen over het linkse college bevestigd."

De PvdA-jongeren openden eerder een meldpunt Pek en Veren voor ondernemers die klachten hadden over het linkse gemeentebestuur. Op dat meldpunt zijn tot dusverre geen klachten binnengekomen, en dus ging de JS ervan uit dat het gemeentebestuur werkte aan een goede band met de ondernemers. Deze uitspraken van de SP-wethouder lijken dat beeld echter te verstoren.

De PvdA-jongeren zullen hun moederpartij daarom oproepen vragen te stellen in de Groninger gemeenteraad over de affaire. "De PvdA is een partij die zich sterk maakt voor alle Stadjers, dus ook voor de ondernemers. Het is teleurstellend dat de SP-wethouder blijkbaar niet inziet dat iedereen gebaat is bij een goede band tussen ondernemers en gemeentebestuur, dus hopen wij dat de PvdA de verantwoordelijkheid neemt om de wethouder hierover te corrigeren", aldus Emmelkamp.

--- Einde persbericht---


Ingezonden persbericht