Gemeente Geldrop-Mierlo


GEMEENTE NEEMT INNINGEN OVER VAN BRABANT WATER

Brabant Water heeft de inning van de afvalstoffenrechten en het rioolrecht een aantal jaren voor onze gemeente verzorgd. Met ingang van 1 januari gaat de gemeente dit zelf doen. Veel inwoners van Geldrop-Mierlo betaalden hun maandelijkse voorschot via een automatische incasso aan Brabant Water. Als u wilt dat de gemeente deze machtiging overneemt, leest u hieronder wat u daarvoor moet doen. Eerst leest u wat er voor u verandert nu de gemeente de inningen van deze heffingen overneemt.

WAT VERANDERT ER VOOR U? Hieronder zetten we voor u nog even de veranderingen onder elkaar: o Tot 1 januari 2007 heeft u de afvalstoffenheffing en rioolheffing nog aan Brabant Water betaald. Met ingang van 1 januari 2007 ontvangt u van de gemeente deze aanslagen. Deze aanslagen worden in principe in de tweede helft van februari verstuurd. o Om de betaling van de aanslag voor u eenvoudiger te maken, kunt u dit doen via een automatische incasso. Hieronder leest u hier meer over.
o Vanaf 1 januari 2007 wordt het voorschot dat u aan Brabant Water betaalt verlaagd. Dit gebeurt automatisch. Hier hoeft u niets voor te doen.
o In de loop van 2007 krijgt u nog een afrekening van Brabant Water over de maanden in 2006.

U heeft ons al gemachtigd voor de inning van alle andere gemeentelijke belastingen:
In voorgaande jaren kreeg u in februari telkens een aanslag gemeentelijke belastingen toegestuurd voor de Onroerend Zaakbelasting (OZB) en eventueel hondenbelasting. Vanaf 1 januari 2007 komen daar, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, het rioolrecht (EUR108,- of EUR 144,-) en het vastrecht van de afvalstoffenheffing (EUR110,40) bij. Let wel: de daadwerkelijke ledigingen van de containers worden achteraf per halfjaar in rekening gebracht. Als u ons eerder heeft gemachtigd voor het innen van de gemeentelijke belastingen, hoeft u nu niets meer te doen. U betaalt de aanslag - inclusief de afvalstoffenheffing en het rioolrecht - in tien gelijke maandtermijnen en betaalt de halfjaarlijkse afrekening voor de containerledigingen in drie gelijke maandtermijnen. De eerste termijn wordt afgeschreven in de eerste maand na dagtekening van de aanslag.

U heeft ons nog niet gemachtigd voor de inning van de gemeentelijke belastingen:
Alle inwoners die ons nog niet hebben gemachtigd, hebben van ons in november een brief ontvangen. Als u deze informatie heeft gemist, leest u hieronder wat de voordelen zijn en hoe u ons eventueel alsnog kunt machtigen.

LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN, WEL MAKKELIJKER Graag sluiten we ons aan bij deze slogan van de Belastingdienst. Automatische incasso maakt het voor u eenvoudiger. Even voor u de voordelen onder elkaar:
o U kunt in tien termijnen de gemeentelijke aanslag betalen. o U kunt in drie termijnen de halfjaarlijkse afrekening van de werkelijke ledigingen betalen. o De aanslag wordt automatisch betaald, zodat u hier verder geen omkijken naar heeft.
o U hoeft zelf niet bij te houden hoeveel u al betaald heeft of nog moet betalen.
o U hoeft niet steeds de betaaltermijnen in de gaten te houden. o U voorkomt bij te late betaling extra kosten.

AUTOMATISCHE INCASSO
Ziet u ook wel wat in deze voordelen? Dan kunt u ons machtigen om de betaling van de gemeentelijke belastingen in tien termijnen te innen. Hiervoor stuurt u een machtigingskaart (groen) in. U kunt deze groene kaart aanvragen bij Belastingen, telefoon (040) 289 39 48. Bij automatische incasso moet er wel voldoende saldo op uw rekening staan. Wordt de automatische incasso meer dan tweemaal geweigerd, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende saldo, dan stoppen we de automatische incasso en moet u het (restant)bedrag van de aanslag binnen één maand voldoen.

INFORMATIE
Heeft u nog vragen over dit artikel? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het cluster Belastingen. Medewerkers van dit cluster zijn te bereiken op telefoonnummer (040)289 39 48.