Ingezonden persbericht


Bijzondere honeymoonreizen op Vakantiebeurs 2007

Persbericht,
Utrecht, december 2006

Stijgende vraag naar trouwen in buitenland

Nederlanders verlaten nog steeds graag de kilte van het eigen klimaat om op het zonnige, warme Curaçao te trouwen, om een zilveren dan wel gouden huwelijksfeest te vieren, of om jaren na de huwelijksdatum alsnog de honeymoon te vieren die er vroeger niet in zat. Nejeska Mesman beaamt het met een stralende lach en zal op de Vakantiebeurs graag vertellen waarom haar eiland zo geliefd is bij trouwlustigen en feestvierders. Curaçao staat tweede op de lijst van favoriete plekken van Nederlanders voor een honeymoon reis.

De vraag naar trouwen in het buitenland is stijgend. Trouwlustige bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen een speciale themaroute met de meest uiteenlopende huwelijksbestemmingen over de beursvloer volgen die langs tal van gespecialiseerde aanbieders voert. De 'Honeymoonroute' heeft als startpunt het Caribbean Village in hal 1. Andere thema's die invulling aan de wensen van specifieke bezoekersgroeperingen zijn 'Verwennen', o.a. spa en welness, 'Wijn & Gastronomie', 'Golfreizen', 'Gezinsvakanties', Citybreaks' en 'Wereldwonderen'. De Themaroutes zijn apart opgenomen in de gratis Beurswegwijzer bij de entree van de Vakantiebeurs. Los daarvan blijft het mogelijk om via www.vakantiebeurs.nl al van tevoren een uitdraai te maken van andere favoriete vakantiemogelijkheden.

Ideale plek
"Curaçao is voor Nederlanders natuurlijk een ideale plek'', vervolg Nejeska Mesman. ''Er wordt Nederlands gesproken, de formaliteiten zijn als in het eigen land, het mooie weer lonkt, evenals het mooie achterland. Het gebeurt zelfs dat de mensen hier onder water trouwen, want de kustwateren rond Curaçao vormen een populair oord bij duikers en snorkelaars". Zon, zee en strand zijn de meest bekende attracties op het zeer toeristische eiland, dat nog veel meer mogelijkheden tot ontspanning biedt. Recreatiesporten die het heel goed doen zijn waterskiën, mountainbiken, paardrijden en wandelen. Maar ook een berg beklimmen behoort tot de mogelijkheden, al is die dan niet hoger dan 372 meter.

Werelderfgoedlijst
De cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Willemstad, waar het oude historische fort en de musea veel leren over de geschiedenis van Curaçao. De vele historische panden van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Overal op het eiland is muziek en de bevolking leeft in goede harmonie; ook met de bijna 80.000 Nederlandse gasten, die jaarlijks aanvliegen en nog steeds in aantal toenemen. Honeymooners die alvast in de juiste stemming willen komen kunnen op de Vakantiebeurs met de voetjes van de vloer in het Caribbean Village en een salsa workshop met de aanstekelijke muziek van een Caribische band.

Wild safari
Trouwlustigen, die het eens helemaal anders willen aanpakken kunnen ook trouwen tijdens een wild safari in Zuid Afrika. Bijvoorbeeld bij Sefapane Lodge & Safaris in Phalaborwa, één van de bijzondere nieuwe arrangementen die deze van oorsprong Nederlandse onderneming op de Vakantiebeurs presenteert. Er zijn diverse mogelijkheden van een plechtigheid op de lodge tot een huwelijksvoltrekking op een safariboot. Voor elke aanvraag wordt een individueel voorstel op maat gemaakt om van het huwelijke een unieke en onvergetelijke gebeurtenis te maken. De nieuwe Sefapane Estate is onlangs officieel van start gegaan met twaalf luxe vakantiehuizen in Afrikaanse stijl rondom een rustiek meertje. Elk huis biedt plaats aan zes tot acht personen.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (