Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Voorschoten/Wassenaar, 13 december 2006

Kololo Game Reserve Zuid-Afrika presenteert zich met rangercursussen

van 10 t/m 14 januari 2007 op de Vakantiebeurs

_______________________________________

Na een succesvolle try-out in het afgelopen najaar presenteert het safaripark Kololo Game Reserve in Zuid-Afrika zich met een vervolg van de rangercursussen op de Vakantiebeurs. Het Kololo Game Reserve ligt op slechts drie uur rijden ten noorden van Johannesburg in de provincie Limpopo in het hart van het malariavrije Waterberg Natuurgebied in Zuid-Afrika. Dit gebied werd onlangs uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Kololo Game Reserve beschikt over het kwaliteitskeurmerk van AA Travel Guides; onder andere gebaseerd op kwaliteitscriteria, de inrichting van het park en gastvriendelijkheid.

Als safaripark, waarin men vrij kan rondlopen en -fietsen, biedt Kololo een grote diversiteit aan vogels en wild. De Big Five ; leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels is te zien in het aangrenzende reservaat. In het Kololo Game Reserve, dat standaard twaalf ruime chalets, een restaurant en een zwembad huisvest, is voor de rangercursussen een apart tentenkamp gebouwd.

Rangercursussen

Deze cursussen zijn bedoeld voor de toerist, die zijn kennis van het leven van de wilde dieren en het onderhoud van een wildpark wil vergroten. Tijdens de in het Engels gegeven cursus worden onderwerpen behandeld als geologie en klimatologie, ecologie en astronomie, het leven van vleeseters, zoogdieren, vogels, vissen en amfibieën. Overige onderwerpen zijn: parkonderhoud en management, veiligheid, reptielen en eerste hulp.

In het najaar van 2006 ging deze cursus als try-out van start. Een afvaardiging van het Safaripark Beekse Bergen waarmee Kololo Game Reserve een samenwerking is aangegaan behoorde tot de eerste cursisten. Op grond van de succesvolle try-out is er voor 2007 weer een aantal cursussen gepland.

Nadere informatie

De eerste twaalfdaagse rangercursussen in Kololo Game Reserve Zuid-Afrika worden het komend jaar gehouden van

17 tot en met 28 februari
28 april tot en met 9 mei
30 juni tot en met 11 juli

Het aantal deelnemers is minimaal 5 en maximaal 10.

De twaalfdaagse cursus kost ¤ 895,-- In de prijs zijn, naast het verblijf in de zeer luxueuze tenten, het vervoer van en naar Johannesburg, alle maaltijden, excursies, lesmateriaal en de lezingen inbegrepen (exclusief de vliegreis van en naar Johannesburg en drankjes).

De lezingen worden gegeven door specialisten uit Zuid-Afrika zoals de wildlife expert Clive Walker. Ook de excursies worden begeleid door zeer ervaren rangers uit dit gebied. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Informatietelefoonnummer: 0182 546 527

E-mail: info@kololo.nl

Internet: www.kololo.nl

Film rangercursus

Tijdens de Vakantiebeurs zal in de stand van Kololo Game Reserve - hal 1 standnummer FO85 - een film worden vertoond van de rangercursus. In de stand is eveneens alle informatie over het Kololo Game Reserve voorhanden.



Ingezonden persbericht