Ingezonden persbericht


Persberichten

Kinderen spelen hoofdrol in keuze gezinsvakanties op Vakantiebeurs

Publicatiedatum: 12-12-2006

Persbericht,
Utrecht, december 2006

Tot en met twaalf jaar onder begeleiding gratis toegang

Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot de Vakantiebeurs 2007, zodat zij samen met hun ouders een leuke keuze kunnen gaan maken uit een breed aanbod gezinsvakanties van meer dan zeventig gespecialiseerde aanbieders in binnen- en buitenland. De vraag naar familievakanties is de laatste jaren sterk toegenomen en gezinnen gaan ook steeds verder op reis. Vooral ouders die vroeger zelf als kind hebben gereisd willen samen met het eigen kroost op pad. Zij worden op de Vakantiebeurs op hun wenken bediend met de speciale themaroute 'Gezinsvakanties', die langs de meest uiteenlopende bestemmingen voert van tal van gespecialiseerde aanbieders. Het startpunt van de route is het Kindertheater van Recreatie Centra Nederland (RCN) in hal 12. Bovendien worden her en der op de beursvloer leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen zij hun eigen naam laten kalligraferen door een Chinese kalligrafeerster (stand 01.C114), flitsend op de foto gaan met de kans op een gratis kindervakantie (12.C080), een potje tafelvoetbal spelen (12.C081) of op reis in de vluchtsimulator (8.F105) met een dagelijkse loterij. Speciaal op woensdag is er beachvolleybal for kids op het speciaal aangelegde strand (12.B075) en op vrijdagavond worden smakelijke kindercocktails geshaked in de Travellers Club (hal 12).

Ravotten
In het Theater van Recreatie Centra Nederland, het beginpunt van de themaroute, krijgt de jeugd alvast een voorproefje van de vakantiepret de komende zomer. De kleintjes kunnen naar hartelust dartelen op springkussens, geschminkt worden, meegaan in de 'doldwaze vakantiebelevenissen van Hip en Marjoke', werken met legostenen of ravotten in de ballenbak. Recreatie Centra Nederland heeft een eigen 'Kids reisprogramma' samengesteld in Nederland en Frankrijk voor gezinnen met kinderen tot vijftien jaar.

Leeftijdgenootjes
Met de stijgende vraag naar gezins- en familievakanties onderzoeken aanbieders steeds nieuwe reismogelijkheden binnen deze gewilde formule. Tal van exposanten bieden reizen aan voor avontuurlijke ouders en nieuwsgierige kinderen naar bestemmingen ver weg of juist dichtbij. Uit praktische overwegingen zijn de groepen vaak gelimiteerd tot twintig deelnemers, oftewel vier tot vijf gezinnen. De leeftijd van de kinderen speelt een belangrijke rol. Want het is wel zo prettig dat de kinderen met leeftijdgenootjes kunnen optrekken en een kind van acht is nu eenmaal anders in activiteit, incasseringsvermogen, beleving en ervaring dan een puber van veertien.

Safaritruck
Voor de liefhebbers van rondreizen is er een legio mogelijkheden aan vakanties met bus, boot, trein of zelfs safaritruck, al dan niet in combinatie met kamperen of overnachten de bij lokale families. Een unieke ervaring voor de kinderen en de lokale bevolking vaart eveneens wel bij deze vorm van duurzaam toerisme. Bij het rondtrekken wordt er rekening mee gehouden dat de kinderen niet te lang in een bus of trein moeten zitten, zodat lange reizen vaak gepaard gaan met slaapmogelijkheden. Ook kunnen op de Vakantiebeurs gezinsvakanties worden geboekt volgens een formule die specifiek rekening houdt met de speelsheid, nieuwsgierigheid en de fysieke mogelijkheden van kinderen. Dus: speciale excursies, rustig reistempo, avontuurlijk overnachten, speelse en spannende activiteiten en op kinderen afgestemde reisbegeleiders, met aandacht voor de beleving van natuur en cultuur van het land. Bij de keuze van hotels is rekening gehouden met de wensen van kinderen, dus een lekker zwembad hoort er bij.

Pleisterplaatsen
Een vrij nieuwe gezinsformule richt zich op een vakantie in gemiddeld drie 'pleisterplaatsen' van waaruit excursies kunnen worden gemaakt. Tijdens de ritten tussen deze plaatsen wordt vaker gestopt dan gebruikelijk en kunnen leuke locaties of bezienswaardigheden worden bezocht. De kinderen krijgen veel ruimte om hun vleugels uit te slaan en vinden deze manier van reizen geweldig. Ze steken er veel van op en leren wat reizen is. Geen twee weken zon, zee, strand, maar écht een ander land gaan ontdekken.

'Pret-faciliteiten'
Gezinsvakanties op campings in luxe bungalowtenten, stacaravans of staanplaatsen zijn nog steeds razend populair en ook over deze verblijfsmogelijkheden kunnen de bezoekers van de Vakantiebeurs zich deskundig en uit de eerste hand laten informeren door ervaren reisaanbieders. Bij de kampeervakanties is vooral gekeken naar de mogelijkheden tot vermaak voor kinderen en andere 'pret-faciliteiten'.

Gratis Beurswegwijzer
Naast 'Gezinsvakanties' geven zes andere thema's invulling aan de wensen van specifieke bezoekersgroeperingen van de Vakantiebeurs. Deze thema's 'Verwennen', o.a. spa en welness, 'Wijn & Gastronomie', 'Golfreizen', Citybreaks', 'Honeymoon' en 'Wereldwonderen'. Alle Themaroutes zijn apart opgenomen in de gratis Beurswegwijzer bij de entree van de Vakantiebeurs. Los daarvan blijft het mogelijk om via www.vakantiebeurs.nl al van tevoren een uitdraai te maken van deze routes en van de andere favoriete vakantiemogelijkheden.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (