Ingezonden persbericht


Actie en beleving bij totaalpresentatie 'Beleef Nederland' van NBTC op Vakantiebeurs 2007

Persbericht

Utrecht, november 2006

Voetballen, fietsen, nordic wandelen, volleyballen, ravotten en smullen. Het kan op de Vakantiebeurs allemaal bij de totaalpresentatie 'Beleef Nederland' van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen in hal 12, een aparte hal met een eigen ingang. Voor de culinaire omlijsting kan een bezoek worden gebracht aan de poffertjeskraam of de Volendammer vishoek, en de kinderen kunnen naar hartelust springen en dartelen op het springkussen, genieten van tekenfilms en het kindertheater of geschminkt worden. Muziek en dans zijn de grote thema's van het NBTC om binnenlandse en buitenlanders toeristen te verleiden tot een uitstapje in ons land. Het thema omvat activiteiten die zowel de actieve vakantiegangers als de in cultuur geïnteresseerde toeristen zullen aanspreken. Ook op de Vakantiebeurs, want op het speciale podium van Beleef Nederland is dagelijks muziek als voorproefje van dans- en muziekmanifestaties die in de loop van het jaar in ons land zullen plaatsvinden. Wie eens wil kennis maken met Nordic Wandelen kan een clinic volgen van Fitness 4U, een gespecialiseerde organisatie die de mensen letterlijk op pad helpt voor een sportieve en gezonde bewegingsactiviteit in mooi Nederland. Beleef Nederland omvat verder een Kampeerpaviljoen van de KCI, de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer & Caravanindustrie, met een gezellig terras.

Strand
Het strand is natuurlijk ook een ideale plek om typisch Nederlands vermaak te ondergaan. Op een strand van 1800 m² met een 30 cm dikke zandlaag kan een sportief partijtje strandvoetbal of -volleybal worden gespeeld. Frank van Overeem van Free Time Promotions regelt de wedstrijdjes voor de bezoekers, die zullen ervaren dat het strand een perfecte locatie is om recreatief en sportief bezig te zijn. De volleyballers kunnen bovendien door hard en heel precies te serveren een mooie reis in de wacht slepen. De activiteiten worden omlijst met gezellige muziek, om op te dansen of gewoon als begeleiding van de sportieve bezigheden. Voor ontspanning zorgen ook de jeugdige cheerleaders die met elkaar de strijd gaan aanbinden.

Museumstraat
Het strand zal niet de enige trekker zijn van Beleef Nederland. De fiets zal evenmin ontbreken. Fietsen is nog steeds een oer-Nederlandse vrijetijdsbesteding, maar ook menig buitenlandse toerfietser heeft ondertussen de vele mogelijkheden ontdekt om ons land op twee wielen te verkennen. Gezien de populariteit van het museumbezoek wordt ook een Museumstraat aangelegd waar al kuierend kennis kan worden genomen van het fraaie aanbod van diverse Nederlandse musea.

Griezelstraat
Amsterdam Dungeon brengt in de Griezelstraat van Beleef Nederland de griezelige Amsterdamse geschiedenis tot leven met enge attributen, dito geluiden en schrikmomenten. Toch is de show ook zeker geschikt voor de kleinste beursbezoekers. De professionele acteurs voeren een interactieve show op die de bezoekers van de Vakantiebeurs terugbrengt naar de Spaanse inquisitie en de berechting van ketters in de tijd van Hertog Alva. Verder zijn er dagelijks modeshows en maken Vakantiebeursbezoekers kans op een 'make-over' van beautyspecialist Tom Sebastian, die met zijn jarenlange ervaring als geen ander weet wat beauty is.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (