Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 januari 2007

Nieuwjaarsreceptie 2007 De Baarsjes

COHEN MAAKT WINNAAR YMERE-BAARSJESBEURS 2006 BEKEND

Burgemeester Job Cohen maakt op woensdag 10 januari 2007 tijdens de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel De Baarsjes bekend wie de Ymere-Baarsjesbeurs 2006 heeft gewonnen. De winnaar/winnares kan met een bedrag van ¤ 15.000 zijn/haar droom werkelijkheid laten worden.

Uit een totale inzending van acht jongeren hebben begin december vier kandidaten hun plan gepresenteerd voor de jury, bestaande uit Jan Voskamp van Ymere, Kitty Oirbons van het ROC van Amsterdam en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg. De jury heeft drie jongeren genomineerd, van wie er één op 10 januari de tweede Ymere-Baarsjesbeurs wint.

Wie gaat de Ymere-Baarsjesbeurs 2006 winnen?

* Rosalie Salameh; een 19-jarige rechtenstudente die haar kennis op het gebied van rechten en plichten wil delen met groep 8-leerlingen van basisscholen via een soort werkatelier. Zij heeft hoge ambities met betrekking tot haar eigen toekomst.
* Mouaad El Yousfi; een 16-jarige rapper die een eigen opnamestudio wil openen, waardoor hij zijn eigen muziek kan opnemen; hij wil bekend worden als rapper en muzikant. Maar hij wil zijn studio ook toegankelijk laten zijn voor andere jongeren.
* Larbi Ahmed Salah; een 16-jarige acteur, die naast acteerlessen ook cursussen wil gaan volgen op het gebied van regisseren, filmen, monteren en scriptschrijven. Hij wil ook zijn kennis delen met andere jongeren.

Op de receptie van 2005 kreeg Mandy Servais uit handen van burgemeester Job Cohen een cheque van 15.000 euro waarmee zij haar carrière als beginnend modeontwerpster een professionele wending heeft gegeven. Aan het winnen van de beurs is de voorwaarde verbonden, dat de winnaar/winnares op de eerstvolgende nieuwjaarsreceptie laat zien wat hij/zij met het geld gedaan heeft. Stadsdeel De Baarsjes en woningcorporatie Ymere stelden opnieuw gezamenlijk een bedrag van 15.000 euro beschikbaar om positief voorbeeldgedrag van een talentvolle jongere in het zonnetje te zetten.

Programma:

17.00 uur start receptie (raadzaal+hal stadsdeelkantoor)

rap-act door Nordin Dindin & Nordin Ait Ali (jongerenraad De Baarsjes)

18.30 uur nieuwjaarstoespraak Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter

bekendmaking winnaar Ymere-Baarsjesbeurs 2007 door burgemeester Job Cohen

19.30 uur einde receptie