Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

10-11 februari

Duikvaker 2007

NWO-onderzoeker Adriaan Gittenberger organiseert het Flora en Fauna plein op de Duikvader 2007. Op dit plein van 92 vierkante meter is er van alles te zien met betrekking tot onderwateronderzoek in Nederland van zeer wetenschappelijk tot populair biologisch niveau. Zo zullen er bijvoorbeeld grote walviskaken te zien zijn, maar ook een groot aquarium met zeedieren die dezelfde week in de Noordzee zijn gevangen. Daarnaast zal er een waterbak aanwezig zijn waar een professioneel afstandbestuurbaar duikbootje met instrumenten (ROV) in rond duikt.

Bij de organisatie van het Flora en Fauna plein zijn onder andere betrokken: Naturalis, Stichting Anemoon, Universiteit Leiden, WNF, Stichting ZeeInZicht (Ecomare, NIOZ, IMARES), Nationaal Park Oosterschelde en Rijksuniversiteit Groningen. Dit jaar zal er meer aandacht besteed worden aan het NIOZ en de SEAfoundation.

Duikvaker is een beurs waar bezoekers informatie kunnen vinden duiken en alles wat daarmee te maken heeft. De nadruk ligt op informatievoorziening van duikapparatuur, professionele duikopleidingen en uiteenlopende duikbestemmingen. Duikvaker is het grootste interactieve platform van vraag en aanbod in de duikbranche van de Benelux.

Locatie: Voordorphal Utrecht, Sartreweg 1, 3573 PW Utrecht. Tijd: Zaterdag 10 februari van 10.00 uur - 18.00 uur en zondag 11 februari van 10.00 uur - 17.00 uur.
Meer informatie over het programma is te vinden op www.duikvaker.nl.