Pijnacker-Nootdorp


datum 2 januari 2007

Goed voorbereid op de toekomst
Ondertekening convenant herschikking schoolgebouwen Op woensdag 10 januari tekenen de gemeente en drie schoolbesturen in Pijnacker een convenant voor een betere verdeling van de schoolgebouwen. De ondertekening vindt plaats om 14.00 uur op de Johannesschool, Duivestein 27 in Pijnacker.

Met het convenant zorgen de schoolbesturen VPCBPN, SKOP, BOBPN en de gemeente ervoor dat in Pijnacker scholen goed op de toekomst zijn voorbereid. Belangrijkste uitgangspunten zijn het voorkomen van leegstand, het bieden van kwalitatief goed onderwijs en voldoende keuzevrijheid voor ouders.

De schoolbesturen en de gemeente hebben besloten de volgende wijzigingen door te voeren:
· De Willem-Alexanderschool in Pijnacker-Noord verhuist rond 2010 naar een nieuwe multifunctionele accommodatie in Pijnacker-Noord.
· Locatie Berkenhof van De Tweemaster in Pijnacker-Noord verhuist naar de nieuwbouwwijk Klapwijk-Noord, naar verwachting in 2012. Kinderen kunnen gewoon nog op de school worden aangemeld en na de verhuizing op de oude locatie hun schoolloopbaan afmaken.
· Nieuw Koningshof verhuist rond 2012 van het Koningshofcomplex naar de nieuwbouwwijk Keijzershof. Ook voor deze school geldt dat kinderen die al ingeschreven waren, nog op de oude locatie onderwijs kunnen volgen als de ouders dit willen.
· Ten slotte komt in dezelfde periode een nieuwe rooms-katholieke school in Keijzershof.

Partijen
Alle partijen zijn tevreden over het bereikte resultaat. De ondertekenaars van het convenant zijn: Piet van Adrichem (niet de wethouder) namens de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker, Ulke Verkerk namens de Vereniging voor Protestants Christelijke Basisonderwijs Pijnacker-Nootdorp, Menko Dijken namens de Bestuurscommissie voor Openbaar Onderwijs Pijnacker-Nootdorp en wethouder Leo Suijker namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp.