Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Mountainbikeroute in Hoogezand en Kropswolde

De gemeente Hoogezand-Sappemeer gaat in de groengebieden van Hoogezand en Kropswolde een bewegwijzerde mountainbikeroute (MTB) aanleggen. De MTB-route past in het streven om sport en recreatie/toerisme te stimuleren voor de plaatselijke bevolking als voor de sportieve fietser van elders. De route wordt in het voorjaar van 2007 in gebruik genomen.

De MTB-route is bedacht door de wielervereniging Tour '75 en laat de fietser kennis maken met het recreatiegebied Meerwijck, het natuurgebied Wolfsbarge, het Drevenbos en de nieuwe groengebieden aan de zuidzijde van Hoogezand. Ook het beschermd dorpsgezicht Kiel-Windeweer is in de route opgenomen.

Bij de startpunten (het strand in het recreatiegebied Meerwijck en het Drevenbos) komt een plattegrond te staan. De route voert nagenoeg volledig over paden die door de gemeente worden onderhouden en heeft een lengte van 22 kilometer. Daarvan is 60 procent onverhard. De MTB-route wordt na realisatie onder andere kenbaar gemaakt via internet en via een folder/kaart die te verkrijgen is bij recreatiebedrijven, VVV en gemeente.