Siemens

Persbericht

0701.884

Den Haag, dinsdag 9 januari 2007

Siemens en TopIT sluiten uniek distributiecontract voor HiPath-oplossingen

TopIT is de eerste onderneming in Nederland die kleinzakelijke IP-telefonieoplossingen van Siemens Enterprise Communications gaat leveren aan Internet Service Providers en ICT Resellers. De HiPath BizIP oplossingen van Siemens zijn speciaal ontwikkeld voor de explosief groeiende kleinzakelijke markt voor IP telefonie. De gebruiker kan met de HiPath BizIP goedkoop via internet telefoneren, datanetwerken koppelen aan het internet en daarnaast gewoon bestaande analoge telefoonapparatuur blijven gebruiken.

Siemens heeft voor TopIT gekozen omdat deze distributeur sterk vertegenwoordigd is in de markt van de internetproviders in de Benelux. Het bedrijf verwacht dat de distributeur de HiPath BizIP met bijbehorende vaste toestellen goed in de markt kan zetten. TopIT distribueert aan resellers die behoefte hebben aan onze oplossingen voor IP-telefonie. Tot op heden was er namelijk geen eenvoudige oplossing voor IP-telefonie voor de kleinzakelijke markt, zegt Martin Roeffen, directeur van Siemens Enterprise Communications.

De samenwerking met Siemens op het gebied van de succesvolle Gigaset modems gaat vele jaren terug, aldus Brigitte Jacobs, directeur van TopIT Distributie. De complete oplossing met HiPath BizIP is een logische stap in de evolutie van de producten van Siemens. Dit is een segment waarin de relaties van TopIT, internetproviders en resellers, zeer actief zijn. Ik voorzie daarom dat wij de komende twee jaar samen met onze partners een groeipercentage realiseren dat hoger is dan de groei van de markt van VoIP-oplossingen als geheel.

De HiPath BizIP AD20 is al leverbaar voor 325 euro exclusief 19% btw. Siemens Communications is wereldwijd een van de grootste aanbieders in de telecommunicatie-industrie. Als enige onderneming in deze branche biedt Siemens haar klanten een compleet productenspectrum van losse toestellen voor de consument thuis tot en met complexe netwerkinfrastructuren voor ondernemingen en exploitanten inclusief bijbehorende diensten. Siemens Communications is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovaties bij convergente technologieën, producten en diensten voor mobiele, vaste en bedrijfsnetwerken. Deze grootste divisie van Siemens AG heeft vestigingen in meer dan 160 landen. Voor alle persberichten van Siemens zie: www.siemens.nl/persinfo

TopIT Distributie is als connectivity distributeur al 10 jaar actief op het gebied Breedband, Security, VPN en Managed Services. Daarnaast richt TopIT zich het laatste jaar op VoIP-oplossingen voor de SOHO-omgeving. TopIT maakt gebruik van krachtige CPE management systemen en een unieke back- en frontoffice. Daarmee is TopIT in staat passende logistieke trajecten en helpdesk oplossingen te bieden aan o.a. internetproviders en resellers.
Voor meer informatie over TopIT Distributie kunt u bellen: 035 60 38 282 of terecht op de website: www.topit.nl

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Afdeling persvoorlichting Siemens Nederland NV, Josje Mosies Telefoon 070-3332095
Fax 070-333 2253
Email: josje.mosies@siemens.com

Afdeling marketing TopIT BV, Brigitte Jacobs
Telefoon 035-6038282
Fax 035-6038283
Email: brigitte@topit.nl