Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Tielenaar aangehouden na wapenvondst en hennep

Publicatiedatum: 10-1-2007 9:44:46

Scherpenzeel - De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in Scherpenzeel enkele wapens gewonden en de restanten van een hennepkwekerij. In verband hiermee is een 31-jarige man uit Tiel aangehouden en in verzekering gesteld. De politie deed de vondst na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Het pand bleek de woning te zijn van de vriendin van de Tielenaar, een 44-jarige vrouw. In de woning troffen agenten een vuurwapen aan wat later een neppistool bleek te zijn. Het wapen is echter geschikt om mee te dreigen en valt daarom onder de wapenwetgeving. Ook stuitten agenten tijdens het onderzoek op een stroomstootwapen. Beide wapens zijn in beslag genomen. In de kelder werden resten aangetroffen van een hennepkwekerij. Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek in de Scherpenzeelse woning verscheen de Tielenaar die vervolgens werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerther aangehouden wegens mishandeling broer
Publicatiedatum: 10-1-2007 9:44:08

Doorwerth - De politie van Renkum heeft dinsdagmiddag een 22-jarige Doorwerther aangehouden wegens mishandeling van zijn 20-jarige broer. De twee zouden ruzie hebben gekregen in hun ouderlijk huis waarbij de Doorwerther zijn broer zou hebben geslagen en bedreigd hebben met de dood. Het slachtoffer vluchtte het huis uit en waarschuwde elders de politie. Agenten troffen de 22-jarige man nog thuis aan. De Doorwerther moest mee naar het politiebureau en is daar ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan van huiselijk geweld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger verdacht van mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 10-1-2007 9:43:19

Wageningen - Een 27-jarige Wageninger is dinsdag door de politie aangehouden wegens mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot. De man zou het slachtoffer enkele klappen hebben verkocht op straat. De 17-jarige jongen liep daarbij een verwonding op aan zijn gezicht. De twee bleken elkaar te kennen. Volgens het slachtoffer zou de Wageninger hem bij school hebben opgewacht en vervolgens mishandeld. Een conflict in de relatiesfeer zou eraan ten grondslag liggen. Het slachtoffer vluchtte de school in waarna de politie werd gewaarschuwd. Die ging op zoek naar de 27-jarige man maar trof hem niet thuis. De Wageninger meldde zich later zelf in het politiebureau waarna hij werd aangehouden. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Volgens zijn verklaring zou hij eerst geslagen zijn door het slachtoffer. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053