Politie Hollands Midden

Datum: 10 januari 2007

Leiden Onder invloed rijden De politie heeft woensdagnacht 10 januari het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder en het rijbewijs ingenomen van een man van wie het rijbewijs ongeldig was verklaard. Dit gebeurde na een alcoholcontrole. Een 57 jarige Katwijker reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was en hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd rond 02.00 uur in zijn auto op de Rooseveltstraat gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 550 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Een 25 jarige beginnend bestuurder uit Leiden werd rond 02.45 uur op de Herensingel gecontroleerd. Bij hem gaf de ademanalyse een uitslag van 515 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt proces-verbaal tegen beide mannen op.

Voorschoten Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond, 9 januari, vier jongens uit Voorschoten van 16, 17(2) en 18 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17 jarige Leidenaar. Een vijfde verdachte, een Voorschotense, zal binnenkort worden aangehouden. De Leidenaar en zijn vriendin kregen bij een supermarkt aan de Veurseweg een woordenwisseling met de groep nadat er een kurk was afgeschoten tegen het hoofd van zijn vriendin. De twee waren hierna weggelopen, maar werden door twee jongens uit de groep tegengehouden. Hierna voegde de rest van de groep zich bij hen waarna de Leidenaar werd geslagen en geschopt. Na de mishandeling is de Leidenaar met zijn vriendin doorgelopen naar een snackbar aan de Leidseweg waar hij één van de 17 jarige verdachten voor de ruit met een nepvuurwapen zag staan. De politie heeft vervolgens in de woning van deze verdachte gezocht naar het nepvuurwapen. Er werden er drie aangetroffen, inclusief een zelf gefabriceerd vuurwapen.

Alphen a/d Rijn Winkeldiefstal Winkelpersoneel van een elektronicamarkt aan het Rijnplein betrapten dinsdagmiddag 9 januari twee mannen van 33 jaar en afkomstig uit Zweeloo en Schiedam op winkeldiefstal. De twee hadden de beveiliging van twee gsm's verbroken en namen ze onder hun kleding mee. Het winkelpersoneel zag dit en greep in. De politie maakt proces-verbaal op. Beide mannen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Inbraak in woning

Dinsdag 9 januari is ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolberglaan. Men heeft het slot van de voordeur geforceerd om binnen te komen. Nadat de gehele woning was doorzocht, heeft men een geldbedrag en een paspoort weggenomen.

Waddinxveen (Poging) diefstal uit auto

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 januari is geprobeerd in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Centauri. Hoewel er al een ruit was ingeslagen, werden er geen goederen gestolen. Uit een auto die op de Mozartlaan stond zijn dinsdag 9 januari wel goederen buitgemaakt. Het is nog onduidelijk hoe de auto kon worden opengemaakt. Ook is nog niet bekend welke spullen weg zijn.

Waddinxveen Fietsers botsen Een 19 jarige fietser uit Boskoop en een 35 jarige fietser uit Waddinxveen kwamen dinsdag 9 januari rond 17.15 uur op het fietspad van de Prinses Beatrixlaan in botsing met elkaar. Dit gebeurde op het moment dat de Boskoper de man uit Waddinxveen rechts inhaalde en deze plotseling naar rechts kwam. De Boskoper haalde rechts in omdat hij dacht dat andere fietser linksaf zou gaan. Dat was niet het geval. De man uit Waddinxveen liep letsel in het gezicht op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Waddinxveen Onderzoek naar oplichting De politie doet onderzoek naar een mogelijke oplichting voor een man die zich voordeed als glazenwasser, 50 euro ontving voor 12 wasbeurten, maar op maandag 8 januari niet verscheen voor een afgesproken wasbeurt. Een bewoonster van de Busker Heutlaan deed daarvan aangifte bij de politie. Zij was tussen kerst en oud- en nieuwjaar ingegaan op het aanbod van de man en die haar een visitekaartje overhandigde. De vrouw belde na het niet verschijnen van de glazenwasser het telefoonnummer op het kaartje en kreeg een bedrijf in Noord-Holland aan de lijn. Zij wisten van niets. Het is niet uitgesloten dat er meer inwoners in zijn gegaan op het aanbod of waar de man aan de deur is geweest. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken die dinsdag 9 januari laat in de middag of avond werden gepleegd. Het gaat hier om een woning aan de Nansenstraat, de Thorbeckelaan en het Schweitzerplein. Voor zover nu bekend zijn er enkele sieraden gestolen.

------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --