Politie Haaglanden

Persberichten 10 januari

Haaglanden, 10-01-2007

Belediging parkeerwachter kost Rijswijker 350 euro Den Haag - Een 50-jarige man uit Rijswijk was het dinsdag 9 januari op de Laan van Meerdervoort niet eens met twee parkeerwachters die hem een proces-verbaal voor foutparkeren wilden geven. De Rijswijker protesteerde heftig en schold de parkeerwachters uit. Hierop hebben de parkeerwachters de politie gewaarschuwd zodat ze aangifte konden doen van belediging. De politie is ter plaatse gekomen en heeft de Rijswijker aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de boze man een proces-verbaal van 350, -.

Zeven verdachten fietsendieven aangehouden
Den Haag - Een getuige belde woensdag 10 januari rond 5.00 uur de politie omdat hij zag dat twee mannen een fiets stalen op de Brouwersgracht. Politieagenten die ter plaatse gingen hielden in de omgeving van de Brouwersgracht twee Hagenaars (31 en 32 jaar) aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Den Haag - Tijdens hun surveillance werden politieagenten dinsdag 9 januari op de Scheldestraat aangesproken door een man die verklaarde dat zojuist zijn fiets was gestolen. Het slachtoffer kon goed beschrijven hoe de dief eruit zag. De meldkamer verspreidde direct het signalement aan alle politieagenten die op dat moment op straat waren. Even later werd de verdachte al fietsend aangetroffen op de Hooftskade. Politieagenten hielden de man, een 42-jarige Hagenaar, aan.
Den Haag - Surveillerende agenten controleren dinsdag 9 januari rond 14.15 uur op de Parallelweg vier inzittenden van een bestelbus. Achter in de bus troffen de agenten een afgesloten fiets aan. Bij controle bleek deze fiets als gestolen geregistreerd te staan. Hierop werden de vier inzittenden, drie Hagenaars van 14, 31 en 42 jaar en een jongen uit Leidschendam-Voorburg van 16 jaar, aangehouden.

Bekeuring voor iedere fietser
Delft Tijdens een fietsverlichtingscontrole op dinsdag 9 januari tussen 21.45 en 22.15 uur op de Bezuidenhoutseweg passeerden veertien fietsers de controlepost. Opvallend was dat niemand de juiste fietsverlichting voerde. Ook de komende periode blijft de politie zeer frequent fietsverlichting controleren. De politie sluit daarmee aan bij de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht. Een bekeuring kost 20,-.

Gestolen fiets snel terug bij eigenaar
Den Haag - Een op zaterdag 6 januari 2007 gestolen fiets, werd op dinsdag 9 januari alweer terug gevonden in de Newtonstraat. Toen surveillerende agenten een beroepsmatig bekende 26-jarige Haagse op de gloednieuwe fiets zagen rijden, begon bij hun een belletje te rinkelen. Zij namen de fiets ter controle mee naar het politiebureau. Hier bleek het inderdaad om dezelfde, pas een paar dagen eerder als gestolen opgegeven, fiets te gaan. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Twee gewonden bij aanrijding
Rijswijk Bij een aanrijding op de Diepenhorstlaan op dinsdag 9 januari om 08.00 uur raakte een 71-jarige automobilist uit Den Haag gewond. Een 28-jarige bestuurder uit Pijnacker verleende geen voorrang waardoor de Hagenaar met zijn voertuig tegen een Anwb verkeerspaal terecht en daarbij bekneld raakte. De brandweer bevrijdde de man. De GGD vervoerde beide slachtoffers naar het ziekenhuis.

Fietster gewond
Honselersdijk - Bij een aanrijding op de Nieuweweg raakte een 70-jarige vrouw dinsdag 9 januari om 10.00 uur op de Nieuweweg gewond. Een 24-jarige automobilist uit Honselersdijk zag de vrouw die met haar fiets op het fietspad reed over het hoofd toen hij wilde afslaan. De vrouw viel door de aanrijding en brak haar sleutelbeen.

Hardleerse bestuurder
Wateringen Politieagenten hielden woensdagnacht een 41-jarige Haagse automobiliste aan wegens rijden onder invloed. Omstreeks 04.00 uur zagen de agenten op de Heulweg een voertuig nogal slingerend rijden. De automobiliste moest blazen en blies 375 ugl. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Later die nacht zagen de agenten de Haagse weer in haar voertuig rijden. Voor de tweede keer is zij aangehouden (255 ugl). Zij kreeg wederom een bekeuring voor rijden onder invloed en het negeren van een rijverbod.

Verdachte straatroof aangehouden
Delft Een 18-jarige inwoonster uit Delft deed dinsdag 9 januari om 15.45 uur aangifte van een straatroof. De vrouw verklaarde dat jongen haar op Simonstraat bedreigde met een mes en vervolgens moest zij meelopen naar een pinautomaat aan de Paradijspoort. Bij de pinautomaat dwong hij de vrouw geld van haar rekening te pinnen. Op basis van het signalement dat de vrouw verstrekte, stelden agenten een onderzoek in. Dat leidde tot de aanhouding van een 15-jarige inwoner uit Delft. De jongen ontkende in verhoor de beroving. De jongen is voor nader verhoor inverzekering gesteld.

21 bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole
Delft Tijdens een fietsverlichtingscontrole op dinsdag 9 januari tussen 20.00 en 21.00 uur op het Kanaalpad kregen 21 fietsers een bekeuring. Zij reden allen zonder licht. Ook de komende periode blijft de politie van Delft zeer frequent fietsverlichting controleren. De politie sluit daarmee aan bij de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht. Een bekeuring kost 20,-.

22 bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole
Nootdorp Tijdens een fietsverlichtingscontrole op dinsdag 9 januari in een halfuurtje tijd op de Oudeweg kregen 22 fietsers een bekeuring. Zij reden allen zonder licht. Ook de komende periode blijft de politie van Pijnacker Nootdorp zeer frequent fietsverlichting controleren. De politie sluit daarmee aan bij de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht. Een bekeuring kost 20,-.

Minderjarige winkeldieven aangehouden
Pijnacker De politie hield dinsdag 9 januari om 14.45 uur drie minderjarige meisjes uit Zoetermeer 13-14 jaar) aan op verdenking van diefstal van diverse winkelgoederen bij een winkel aan de Oostlaan. Uit onderzoek bleek dat slecht een van de meisjes verantwoordelijk was voor de diefstal. Zij kreeg na overleg met haar ouders een Halt-verwijzing. De andere twee meisjes mochten na een reprimande het bureau verlaten.

Dure schoenen
Zoetermeer De politie hield dinsdag 9 januari om 15.40 uur een 19-jarige Zoetermeerder aan. De man trachtte bij een schoenenwinkel aan het Theaterplein een paar schoenen ter waarde van 22,95 euro te stelen. Hij werd echter betrapt en kreeg een bekeuring van 130,-.

Rovers vergeten fietsen
Zoetermeer Nog twee onbekende mannen beroofden dinsdag 9 januari om 23.40 uur een 45-jarige Zoetermeerse. De vrouw liep in de richting van de snackbar toen zij van achteren een forse duw kreeg en daarbij ten val kwam. Hierna namen de twee mannen haar gsm weg. Opmerkelijk was dat de twee verdachten daarbij hun fietsen bij het slachtoffer achterlieten. Politieagenten ontfermden zich over de fietsen. Signalementen van de twee verdachten luidt als volgt; leeftijd circa 16 jaar, lengte 1.50 mtr. Een van de jongens had een donkere huidskleur, de ander was blank. De fietsen die zij achterlieten waren twee damesfietsen. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze straafroof? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Bellen kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Slingerend op de bon geslingerd
Zoetermeer Een 58-jarige automobilist uit Zoetermeer kreeg woensdag 10 januari om 01.30 uur een bekeuring wegens rijden onder invloed. De vrouw reed over de Afrikaweg en slingerde behoorlijk. Nadat politieagenten de vrouw aanspraken bleek dat zij teveel had gedronken. Zij blies 365 ugl.