Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 10-01-2007

Fietsende verlichtingscontrole

BREUKELEN Dinsdagavond hebben agenten op de fiets de verlichting van fietsers gecontroleerd. Tussen 19.00 en 22.00 uur fietsten de agenten op de Straatweg, Marijkestraat, Brugstraat, Helmbloem en Poeldijk. Slechts vijf fietsers bleken geen goede verlichting te hebben en kregen een bekeuring.

Verkeersongeval

LINSCHOTEN Een 14-jarig meisje uit Linschoten is dinsdag aangereden door een automobilist.

De politie kreeg omstreeks 17.35 uur de melding dat op de kruising M.A. Reinaldaweg Engherzandweg een fietsster was aangereden door een auto. Het meisje was de weg overgestoken en zag kennelijk een automobilist (gegevens onbekend) over het hoofd die uit de richting van Montfoort kwam rijden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zat het meisje al binnen bij een buurtbewoner. Ze had hoofdpijn en geheugenverlies en is voor controle meegenomen in de ambulance, die haar naar het Hofpoortziekenhuis vervoerde.

Getuigen mishandeling gezocht

BREUKELEN Een 17-jarige jongen uit Utrecht is dinsdag aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige jongen uit Maarssen.

De 15-jarige Maarssenaar meldde zich dinsdagmiddag aan het politiebureau. Hij was omstreeks 15.30 uur op de Laan van Duuring mishandeld door de voor hem bekende 17-jarige Utrechter en deed aangifte. De jongens waren elkaar tegen gekomen toen zij beide van Breukelen richting Maarssen fietsten langs het kanaal.

In zijn woonplaats werd de 17-jarige jongen vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek is hij in verzekering gesteld.

De politie zoekt ten behoeve van het onderzoek getuigen van de mishandeling en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Verkeerscontroles: 65 bekeuringen

WOERDEN De politie heeft dinsdag van 07.00 en 14.00 uur op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 65 bekeuringen uitgeschreven.

Op onder andere de Singel, Hoge Rijndijk en Boerendijk werd gecontroleerd op fietsverlichting, het negeren van het rode licht, bellen, autogordel en het volgen van de verplichte rijrichting. In totaal schreven agenten 29 bekeuringen uit voor ondeugdelijke fietsverlichting, zes voor het negeren van het rode licht, dertien voor rijden tegen de richting en zeven voor het niet dragen voor de gordel of handsfree bellen.

Snelheidscontrole

WOERDEN Op de Utrechtsestraatweg heeft de politie dinsdag van 13.00 tot 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Zes automobilisten kregen een bekeuring omdat ze sneller dan de limiet van 50 km/uur reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.