Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 10-01-2007

Fietsverlichting

SOEST- Op dinsdagochtend werd van 07.30 tot 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Noorderweg. Veel fietsers reden met fietsverlichting maar 16 niet. Zij kregen een bekeuring.

Op de Birkstraat werden 11 bekeuringen uitgeschreven aan personen die geen verlichting op hun fiets hadden.

Mishandeling met vuur

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op maandag 8 januari werd een jongen bespoten met een spuitbus en raakte gewond. Omstreeks 17.00 uur fietste de 12-jarige jongen uit Bunschoten/Spakenburg over de Kerkstraat.

Ter hoogte van een bouwvallige boerderij stonden drie jongens. Twee van deze jongens renden vervolgens naar de 12-jarige jongen toe. Een van de jongens had een spuitbus in zijn hand en spoot in de richting van de jongen. Ondertussen werd de inhoud van het busje aangestoken en ontstond een steekvlam die in het gezicht van 12-jarige jongen kwam. De twee jongeren rende vervolgens hard weg. Het vriendje van de 12-jarige jongen doofde de vlammen op het hoofd.

De 12-jarige jongen liep een pijnlijke brandwonden in zijn gelaat op.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844. Eemland noord.

Gedronken

SOEST- Op woensdag werd van 00.00 tot 01.15 uur op de Van Weedestraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal moesten 25 bestuurders blazen en niemand had teveel gedronken.

Overval

BAARN- Op dinsdagmiddag werd een overval gepleegd op een tankstation. Omstreeks 13.25 uur kwamen twee mannen het tankstation aan de Amsterdamsestraatweg binnen. De mannen bedreigden de winkelbediende met een wapen en kregen een onbekend geldbedrag. De mannen verdwenen vervolgens vermoedelijk te voet in de richting van het parkeerterrein van het kasteel Groeneveld. Even daarna zijn de daders weggereden in een auto via het landgoed Groeneveld en via dit bospad de Hilversumsestraatweg opgereden. De vluchtauto is vermoedelijk een Opel Astra.De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Eemland noord; 0900-8844.

Veel te hard en gedronken
BLARICUM- Op dinsdag is een man aangehouden omdat hij veel te hard reed en onder invloed van alcohol verkeerde. Omstreeks 19.20 uur surveilleerde agenten in een onopvallende auto op de Rijksweg A 27. Op een gegeven moment kwam de 44-jarige man uit Almere met hoge snelheid voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet en zijn snelheid werd geklokt op 179 kilometer per uur waar 120 is toegestaan. De man werd staande gehouden en bleek ook te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 330 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.