Politie Groningen

Woensdag 10 januari 2007

Provincie Groningen, 10-01-2007

Groningen: vrachtauto overbeladen

De politie heeft dinsdagochtend op de Beneluxweg een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ten Boer bekeurd. De man bestuurde een vrachtwagencombinatie die 15,8 procent te veel was beladen. De verdachte moest een deel van zijn lading afladen. Hij kon daarna zijn weg vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: onwelle automobilist botst tegen vuilstortplaats

Een 53-jarige man uit Roden is dinsdagavond op het Hoendiep tegen een telapparaat en de bovenbouw van een ondergrondse vuilstortplaats gebotst. De Roner geraakte onwel, waardoor hij de controle over het stuur kwijt raakte. De auto botste tegen de middengeleiding en dreigde het water in te rijden. Zijn dochter, die naast hem zat, wilde dit voorkomen door naar rechts te sturen. De auto schoot vervolgens door de middenberm, waarbij een telapparaat en de bovenbouw van een ondergrondse vuilstortplaats omver werden gereden. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De onwelle bestuurder en zijn dochter werden op de plek van het ongeval onderzocht en behandeld. De auto werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietser gewond na val

Een 41-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de Pleiadenlaan gewond geraakt. De man was door onbekende reden met zijn fiets komen te vallen. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt inbreker aan

De politie heeft dinsdagnacht in de Kleine Kruisstraat een 39-jarige man uit Groningen aangehouden op poging tot inbraak. De politie wist de verdachte op grond van een doorgegeven signalement de verdachte op te sporen en in te rekenen. De man werd vervolgens ingesloten. De politie onderzoekt of nog een tweede verdachte bij de inbraak betrokken is geweest. Bij nader onderzoek bleek dat men heeft geprobeerd om de deur van een restaurant aan de Nieuwe Boteringestraat te forceren. De aangehouden Stadjer zal vandaag worden gehoord.

Stadskanaal: motorrijder gewond bij aanrijding

Een 47-jarige motorrijder uit Stadskanaal is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising
Alteveersterweg-Krommewijk-Atlantislaan in zijn woonplaats. De motorrijder kreeg op de kruising geen voorrang van een 48-jarige automobilist uit Alteveer. De motorrijder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scheemda: betrokkenheid koperdiefstel

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen uit Beerta (19 en 20 jaar) gehoord voor mogelijke betrokkenheid bij koperdiefstal. De politie kreeg een melding dat de twee nabij het Hof van Brussel in Scheemda liepen met enkele tassen met metalen. Toen agenten de mannen aanspraken bleken ze inderdaad diverse metalen bij zich te hebben, waarvan de afkomst niet bekend was. Daarop zijn ze meegenomen naar het bureau. De 19-jarige verklaarde betrokken te zijn bij enkele koperdiefstallen. Hij is ingesloten. De 20-jarige verklaarde zijn metalen rechtmatig te hebben gekregen en mocht het politiebureau na verhoor verlaten.

Veendam: kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Buinerweg is dinsdagmiddag een 48-jarige automobilist uit Tweede Exloermond licht gewond geraakt. De man stond voor een rotonde te wachten toen een 54-jarige automobilist uit Musselkanaal achterop de auto met aanhanger reed. De 48-jarige bestuurder is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Leek: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Leek een verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet handsfree bellen. Een andere bestuurder kreeg een boete voor het rijden over een doorgetrokken streep. De politie controleerde in totaal 525 autos.

Groningen: controle fietsverlichting

Bij een controle op fietsverlichting op de Hereweg in Groningen, zijn dinsdagmiddag 160 fietsers gecontroleerd. De politie schreef vijf bekeuringen uit aan personen die zonder verlichting reden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 455, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1289, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Atlantislaan: aantal geregistreerde voertuigen: 892, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Delfzijlsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 140, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham,N986: aantal geregistreerde voertuigen: 565, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 962, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.