Gemeente Bussum

Burgemeester Schoenmaker rijkt twee keer Kleine Johannes uit

De heer A. Vijn en de heer G. Rijnsburger ontvingen tijdens de nieuwjaarsreceptie van 9 januari jl. de Kleine Johannes uit handen van de burgemeester.

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bussum is ieder jaar het moment waarop de Kleine Johannes wordt uitgereikt aan inwoners die zich vrijwillig en belangeloos hebben ingezet voor anderen. Aan burgemeester Schoenmaker de eer om dit Bussumse erkentelijksheidssymbol dit jaar aan twee inwoners uit te reiken: De heer Vijn en de heer Rijnsburger.

Beide heren hebben een bijzondere staat van dienst als het gaat om inzet voor anderen. De heer Vijn heeft veel vrijwilligerswerk verricht binnen de kerk, hij had zitting in de Bussumse Seniorenraad en was actief voor de Avondvierdaagse én de Fietsvierdaagse. De heer Vijn heeft tevens veel betekend voor de bewoners van het voormalig asielzoekerscentrum Crailo. Ook nu zit hij niet stil: Hij reviseert oude naaimachines die hun weg vinden naar Roemenië, Sri Lanka en andere Derde Wereldlanden.

De heer Rijnsburger heeft een belangrijke rol gespeeld binnen Het Goois Toneel. Als duizendpoot bouwde hij de decors en grimeerde zijn medespelers. In 1993 werd hij regisseur van de vereniging. In totaal was hij 58 jaar lang een steunpilaar van het verenigingsleven in Bussum.