Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 10-01-2007

Brand in woning

UTRECHT Op dinsdagavond ontstond brand in een woning aan de Wijde Begijnestraat. Eén persoon werd aangehouden omdat hij niet uit zijn woning wilde.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding dat er brand was ontstaan in een woning aan de Wijde Begijnestraat. Ter plaatse troffen de agenten de woning in de brand aan. De straat werd afgezet en bewoners uit de omliggende woningen gehaald. Een bewoner een 44-jarige man uit utrecht werd aangehouden omdat hij weigerde naar de agente te luisteren en zijn woning voor zijn eigen veiligheid te verlaten. Eén bewoner werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man op heterdaad aangehouden omdat hij uit een auto een laptop had weggenomen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groep jongeren zich verdacht ophouden in de omgeving van Oud Wulvenlaan. Op een gegeven moment werd gezien dat een bestuurder zijn auto parkeerde voor de supermarkt en de winkel binnenliep. Op datzelfde moment kwam een man naar de auto toelopen keek in de auto en sloeg vervolgens eerst de achterruit en daarna een zijruit van de auto in.

Uit het voertuig werd een laptop weggenomen. De agenten kwamen direct in actie en liepen op de jongen af. De verdachte begon te rennen en probeerde uit handen van de agenten te blijven. Na een korte achtervolging kon de 18-jarige autokraker op de Linschotensingel worden aangehouden. Een mogelijke medeverdachte kon uit handen van de agenten blijven.

Aanrijding

UTRECHT Op de Rijnlaan vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een voetganger en een automobilist plaats. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Een 22-jarige man uit Utrecht stak omstreeks 17.30 uur de Rijnlaan over. Op dat moment werd hij aangereden door een 23-jarige man uit Utrecht. Het slachtoffer kwam op de voorruit van de auto terecht. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldieven

UTRECHT - In een winkel aan de St. Jacobsstraat zijn twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden.

Het tweetal werd dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur betrapt door de beveiliging toen ze zonder kleding af te rekenen, de winkel wilden verlaten. De politie werd gebeld en nam de jongen en man uit IJsselstein, van 16 en 18 jaar oud, mee naar het politiebureau. Om 20.00 uur zijn ze weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Op de Atoomweg heeft de politie dinsdag van 09.00 tot 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 201 voertuigen gecontroleerd en reden 22 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 71 km/uur. Ook werden bekeuringen uitgeschreven aan personen die over de busbaan reden, door rood reden, niet de verplichte rijrichting volgden, geen gordel droegen en belden achter het stuur.