Gemeente Gouda


persbericht: vrijwilligerspenning voor de heer amkreutz (09-01-2007)

Dinsdag 9 januari ontvangt de heer M.A.J. Amkreutz uit handen van wethouder Marco Kastelein de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Hij ontvangt de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor de Goudse Hengelaarsvereniging Viswaterpachting.

De heer (Chiel) Amkreutz is vanaf 1975 lid van de Goudse Hengelaarsvereniging Viswaterpachting. Sinds 1976 is hij actief in het bestuur. Eerst als lid van het bestuur van de concoursafdeling Gouda binnen de Viswaterpachting, vervolgens werd hij in 1979 voorzitter/secretaris van de concoursafdeling. In 1979 trad hij toe tot het dagelijks bestuur van de Viswaterpachting in de functie van secretaris en van 1981 tot en met 1992 als voorzitter. Sinds 1993 is de heer Amkreutz tweede voorzitter en penningmeester van de vereniging.

Verder is de heer Amkreutz actief in de werkgroep visstandbeheer. Hiervan is hij vanaf 2002 tot op heden voorzitter. Ook is hij buiten de Viswaterpachting actief bestuurder bij de Federatie Zuidwest Nederland van de Hengelaarsbond.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.