AutoRai

Chevrolet Kalos Challenge rijdt in 2007 ook in Duitsland en België

(1/10/2007)
De Chevrolet Kalos Challenge gaat dit jaar zijn derde seizoen in en de rallysport-competitie met de snelle Kalos belooft komend jaar spannender dan ooit te worden. Het onderlinge verschil tussen de rijders bestaat nog nauwelijks en het prestatieniveau is in de afgelopen twee jaar enorm toegenomen.
Voor het derde seizoen wordt de lat opnieuw hoger gelegd, omdat de Chevrolet-coureurs twee buitenlandse rallyavonturen aangaan. In België, van oudsher een rallyland pur sang, en in de heuvelachtige Duitse Eifel zullen de Chevrolets Kalos aan de start verschijnen.

Ontwikkelingen
âVanaf het eerste moment bij de ontwikkelingen van de plannen voor de Chevrolet Kalos Challenge stond bij ons de doelstelling voorop om talentvolle rijders de kans te bieden tegen zeer redelijke kosten de rallysport te beoefenen,â aldus Chevrolet Cupcoördinator Pieter Stokman. âEn dan ook nog eens in een leuke sfeer, in een aantrekkelijke rally-auto. Uiteraard willen wij ook het niveau van de Challenge en de deelnemers ieder jaar op een hoger plan brengen. Met dat streven in het achterhoofd heeft de organisatie besloten om de grenzen â letterlijk â te verleggen en twee evenementen in het nabije buitenland in het wedstrijdprogramma op te nemen.â

België zal met zijn prachtige rallyweggetjes en imposante rallysporthistorie een nieuwe dimensie toevoegen aan de Chevrolet Kalos Challenge, terwijl Duitsland bekend staat om de voortreffelijke organisatie van alles, en dus ook de rally.

Rally van Haspengouw
De Haspengouwrally is voortgekomen uit de Rallysprint van Zuid-Limburg, die al bij de tweede uitvoering werd onderscheiden als best georganiseerde evenement van België. In 1998 werd toenadering gezegd tot de vroegere, fameuze Haspengouwrally en de Rally van Haspengouw was geboren, die in korte tijd een internationale uitstraling heeft gekregen. Het evenement telt inmiddels mee voor diverse kampioenschappen en de proeven voeren de deelnemers over fantastische wegen in heuvelachtig terrein. Een rally in een fantastische omgeving, ver weg van de industrieparken, in een supersfeer en een echte autosportambiance.

Neustadt-Rally
De ADAC Neustadt-Rallye is een Walhalla voor echte rallyrijders, waar op prachtige klassementsproeven het uiterste van rijder, navigator en auto wordt gevraagd. De compacte rally kende het afgelopen jaar tien klassementsproeven met een totale lengte van 115,6 kilometer, terwijl de rally zelf in totaal slechts 385 kilometer lang is.

Er bestaat grote belangstelling in autosportminnend België en Duitsland voor de komst van de Chevrolet Kalos teams. Voor de organisatie van de Challenge, Chevrolet Nederland én de deelnemers zal het uitdagende wedstrijdprogramma een grote, sportieve uitdaging betekenen om ervaring op te doen in België en Duitsland.

Rotterdams Auto & Motorsport Festival
In de afgelopen twee jaar zijn de rally-Kalossen regelmatig ook in andere evenementen dan autorallies te zien geweest. Komend jaar zullen de rallyautoâs uit de Chevrolet Kalos Challenge acte de presence geven tijdens het Rotterdams Auto& Motorsport festival op 26, 27 en 28 mei. Daarbij zullen voor een goed doel taxidrives worden georganiseerd in de rallyautoâs van Chevrolet over het wedstrijdparcours.

Tot slot Pieter Stokman: âWij zijn er van overtuigd dat met name de twee buitenlandse rallies komend jaar de twee hoogtepunten zullen vormen van de Chevrolet Kalos Challenge 2007.â

Wedstrijdkalender Chevrolet Kalos Rally Challenge 2007

Datum

Rally

Locatie

16-17 maart

Zuiderzee Rally

Emmeloord

6-7 april

LG Rally

Almere

27-28 april

Proflex - Merwede

Hulst


1-3 juni

ELE Rally

Helmond

6- 8 juli

BHV Expo Rally

Etten Leur

7-8 sept

Neustadt Rally

Neustadt

6-7 okt

Rally van Haspengouw

Landen

3-4 Nov

Twente Rally

Hengelo