Gemeente Amsterdam



Parkeergarage Osdorp

Plan van Aanpak `technisch onderzoek parkeergarage' gereed

10 januari 2007
-
Odsorp

Internationaal advies- en ingenieursbureau DHV B.V. start het onderzoek naar de veiligheid van de parkeergarage van de Albert Heijn in Amsterdam Osdorp. Uit het onderzoek moet binnen zes weken blijken of de scheuren in de garage gevolg zijn van een ontwerpfout, een uitvoeringsfout, achterstallig / slecht onderhoud, de recente verbouwwerkzaamheden of door een combinatie van eerdergenoemde.

Ook maakt DHV duidelijk welke maatregelen Philips moet nemen zodat de garage weer open kan en wordt duidelijk wanneer de parkeergarage weer open kan.

Plan van Aanpak DHV

DHV doet onderzoek naar de gebouwconstructie op basis van constructietekeningen, constructieberekeningen, tussentijdse constructieve aanpassingen en onderzoek ter plaatse. DHV rapporteert aan Philips en stadsdeel Osdorp door tussentijdse - en een eindrapportage.

Opdrachtgunning

Donderdag 7 december vroeg opdrachtgever Philips Real Estate Investment Management B.V aan DHV een Plan van Aanpak te maken. De afgelopen weken hebben Philips en stadsdeel Osdorp aan het plan geschaafd, zodat de kwestie uitvoerig onderzocht kan worden. Hierbij zijn ook de constructeurs van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) geraadpleegd.

Op 28 november 2006 zijn de parkeergarage en de winkel van Albert Heijn in Osdorp ontruimd. Tijdens renovatiewerkzaamheden in de supermarkt is ontdekt dat de constructie overbelast is. De bouwinspectie van stadsdeel Osdorp vond het niet langer verantwoord de garage open te houden, omdat veiligheid niet kon worden gegarandeerd. De afgelopen weken is voor de zekerheid ook de constructie van de parkeergarage Q-Park in Osdorp onderzocht. Hier zijn geen ernstige gebreken aangetroffen.