Gemeente Enschede

Marinus Lem nieuwe directeur Economische Zaken gemeente Enschede

Marinus Lem is een goede bekende in Twente, een ervaren ondernemer en een goede gesprekspartner voor het Enschedese bedrijfsleven. Marinus Lem wordt de strateeg en hét gemeentelijk gezicht voor ondernemend Enschede.

"Met de aanstelling van een ervaren ondernemer én een ambitieus en gedreven man op de post economische zaken doen we weer een stap vooruit op de door ons ingeslagen weg als ondernemende gemeente," aldus Eric Helder, wethouder Economische Zaken .

Leo van der Ree directeur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, de dienst waar Marinus Lem werkzaam zal zijn: "De gemeente heeft de ambitie om ondernemen echt mogelijk te maken. Daarbij stellen we ons op als voortrekker, initiatiefnemer of als gelijkwaardige samenwerkingspartner. Ook faciliteren we waar nodig het bedrijfsleven. Dat is goed voor de ondernemer en goed voor de werkgelegenheid in de stad. Hierin past de benoeming van een ervaren ondernemer naadloos."

Marinus Lem: " Deze ambitie past uitstekend bij mij. Daarnaast denk ik met mijn ervaring van een kleine dertig jaar in het bedrijfsleven goed te weten op welke manier de ondernemer in zijn
ondernemersdoelstellingen kan worden ondersteund door de gemeente."

Achtergrond
Marinus Lem is Enschedeër van geboorte. Hij was voor zijn benoeming algemeen directeur en mede-aandeelhouder van Actys Vastgoedservices in Arnhem, met vestigingen in heel Nederland. Daarvoor was hij algemeen directeur van Johma in Losser en divisiedirecteur van de Engelse moedermaatschappij van Johma. Hij startte zijn loopbaan bij Nijverdal
-Ten Cate.

Kennismaking met bedrijfsleven
In februari zal Marinus Lem kennis gaan maken met het bedrijfsleven om zo goed in beeld te krijgen waar de aandachtpunten en speerpunten voor economische zaken de komende jaren moeten liggen. Dit om het ondernemersklimaat in Enschede verder te versterken.

10 januari 2007