Gemeente Barneveld


Vermiste pillen gevaarlijk voor kinderen

Afbeelding bij bericht

Op dinsdag 9 januari 2007 is de politie op een doos gewezen, die werd aangetroffen op de Heideweg (vlakbij de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld). Het bleek om een doos medicijnen te gaan waaruit enkele potjes vermist lijken te zijn. Het is volstrekt onduidelijk waar die zijn gebleven. Omdat er geen concrete aanwijzingen zijn, mag op dit moment dus ook niet worden uitgesloten dat kinderen de potjes uit de doos hebben gehaald en hebben meegenomen.

Omdat het hier om Temodal gaat, is onoordeelkundig gebruik van deze medicijnen levensgevaarlijk! Temodal wordt gebruikt bij chemotherapie ter bestrijding van kanker. Deze medicijnen gebruiken terwijl ze niet uitdrukkelijk door een arts zijn voorgeschreven, levert gevaar voor uw gezondheid op. Gebruik door kinderen is zelfs levensbedreigend.

De medicijnen zijn gevonden in een bosperceel, vlakbij de parkeerplaats van wegrestaurant AC Stroe langs de A1. De capsules zaten verpakt in een doos met een sticker waarop vermeld stond wat de inhoud van de doos zou moeten zijn (ondermeer 36 potjes Temodal met tabletten van 20 mg elk). Er bleken echter drie potjes Temodal uit de doos te missen. De potjes, met elk 5 tabletten van het middel, zijn bruin van kleur en hebben verder geen opschrift waaruit valt af te leiden dat het om (gevaarlijke) medicijnen gaat. De potjes hebben een witte dop en zijn voorzien van een kindersluiting. De tabletten zijn capsules, wit van kleur met een rood randje eromheen.

Symptomen
Als er capsules Temodal zijn ingenomen, kunnen na verloop van tijd onder meer de volgende symptomen optreden:


1.Misselijkheid en braken


2.Bloed spugen


3.Diaree


4.Ernstige vermoeidheid en op termijn epileptische verschijnselen

Vermoedt u dat iemand in uw directe omgeving de gevonden medicijnen heeft geslikt, neemt u dan direct contact op met een arts. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de Hulpverleningsdienst Gelderland-Midden op telefoonnummer 026-3775767. Ook wordt dringend aanbevolen de verpakking waaruit de ingenomen medicijnen zijn gehaald aan de arts aan te bieden, zodat ook deze kan worden bekeken.

Mocht u de capsules thuis of op straat vinden, informeert u dan direct de politie in Barneveld. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844.

Mutatiedatum 10/01/2007