Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 10-01-2007

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

Boxtel Dinsdagavond betrapte een 59-jarige man uit Boxtel enkele personen terwijl deze aan het inbreken waren in zijn auto aan De Beukums. De auto was kennelijk niet afgesloten. De man wist een 15-jarige verdachte uit Boxtel vast te houden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Boxmeer Dinsdagmiddag kreeg de politie de melding van oplettende getuigen dat er door twee personen werd ingebroken in een geparkeerd staande auto aan de Hans Memlingstraat. Korte tijd later werden in de Van Speyk twee jongens uit Boxmeer (14 en 15 jaar) aangehouden op verdenking van het inslaan van de autoruit en het wegnemen van een navigatiesysteem. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen na mishandelingen

Berlicum Dinsdagavond is op het politiebureau in Oss een 34-jarige man uit Nuland aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging met een mes van een 19-jarige jongen uit Berlicum op zaterdagavond 6 januari jl. op het Mercuriusplein in Berlicum. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan een snijwond. De aanleiding is nog onbekend. De verdacht is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn in hun woningen in s-Hertogenbosch een man en een meisje aangehouden. Zij worden ervan verdacht eerder deze middag in de Lagelandstraat een 38-jarige Bossche te hebben geschopt en geslagen en de ruit van haar woning te hebben vernield. De 21-jarige man en het 16-jarige meisje zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 26-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn broer. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Dinsdagavond is in zijn woning een 41-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw meerdere malen te hebben mishandeld. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Bromfietser rijdt door

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten ter hoogte van de Stationstunnel een bromfietser op de verkeerde weghelft, op het trottoir rijden en gaven hem een stopteken. De 20-jarige bestuurder negeerde het stopteken en reed in de richting van de agenten. De agenten moesten opzij springen om te voorkomen dat ze werden aangereden. Eén van de agenten werd hierbij door de bromfiets geraakt. De 20-jarige Bosschenaar is vervolgens doorgereden. Korte tijd later kon de verdachte alsnog in zijn woning worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Rijden zonder rijbewijs

Heesch Dinsdagavond is in de Verdilaan een 18-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De automobilist reed zonder rijbewijs. Hij is overgebracht naar het politiebureau en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na geluidsoverlast

Oss Woensdagochtend rond 08.00u is bij een woning in de W Andriessenstraat een 38-jarige man aangehouden. De Ossenaar had zijn geluidsinstallatie zodanig hard staan dat het overlast veroorzaakte in de buurt. De man weigerde op bevel van de inmiddels gewaarschuwde politie de muziek zachter te zetten en probeerde te beletten dat de agenten de installatie in beslag zouden nemen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw gewond na verkeersongeval

Oss Woensdagochtend is bij een verkeersongeval aan de Spoorlaan een 68-jarige vrouw gewond geraakt. De Osse kwam door nog onbekende reden ten val en werd daarna geraakt door het wiel van een net wegrijdende bus. Het slachtoffer is met ernstig (been)letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht.