Gemeente Vlaardingen


DCMR Milieudienst Rijnmondgebied

Zestien gemeenten, waaronder de Gemeente Vlaardingen, en de provincie Zuid-Holland hebben allerlei milieuactiviteiten neergelegd bij de DCMR Milieudienst Rijnmond. De milieuproblemen in de regio Rijnmond kunnen daardoor worden aangepakt dankzij een intensieve samenwerking tussen alle betrokken overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

Op basis van de wet Milieubeheer en de wet Bodembescherming maakt de DCMR milieuvergunningen en controleert DCMR of bedrijven zich aan de regels houden. Daarnaast overlegt de DCMR met bedrijven over milieuzorg en meten wij voortdurend de kwaliteit van het milieu in de regio.

Voor wie?
De DCMR werkt voor bewoners en bedrijven en de overheid. Ruim één miljoen bewoners van het Rijnmondgebied kunnen bij ons 24 uur per dag hun milieuklachten kwijt, maar ook vragen stellen over het milieu in het gebied. Meer dan 22.000 bedrijven vragen bij ons hun milieuvergunning aan.

Milieuklacht indienen?
Milieuklachten kunt u dag en nacht indienen bij de DCMR. Ga hiervoor naar www.dcmr.nl/milieuklachten. Hier vindt u ook nadere informatie.

Actuele luchtkwaliteit
De DCMR Milieudienst Rijnmond meet de luchtkwaliteit in het Rijnmondgebied in opdracht van de provincie Zuid-Holland en enkele gemeentes. Voor meer info: www.dcmr.nl/lucht.

Bron: www.dcmr.nl