Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 10 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-01-2007

Met: inbrekers achtervolgd, man schopt auto en schipper gewond

Inbrekers achtervolgd

Westzaan, dinsdag 9 januari 2007, 18:55 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Westzaan en een 18-jarige Krommenieër aangehouden als verdachten van een diefstal bij de tennisvereniging op de Dolphijnstraat. Een getuige trof de jongemannen aan en zag dat één van hen een geldkistje in zijn handen had en de ander geld in zijn zak propte. Nadat hij had verteld dat hij de politie ging bellen ging het tweetal er rennend vandoor. Gewaarschuwde agenten troffen de jongens op de Kerkbuurt aan waarop zij er weer vandoor gingen. Eén van hen kon na een achtervolging worden overmeesterd en geboeid. De tweede wist in eerste instantie te ontsnappen maar hij kwam op de Vaartdijk een politieman met surveillancehond tegen. Hij zette het weer op een rennen maar toen de agent dreigde de hond los te laten ging de verdachte spontaan plat op straat liggen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. Zij gaven in het eerste verhoor toe dat het geld en geldkistje afkomstig waren van de tennisclub. Het geld en het kistje werden in beslag genomen.

Rijbewijs kwijt

Zaandam, dinsdag 9 januari 2007, 19:15 uur.

De politie heeft op de Kraakstraat een 49-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij met drank op een auto bestuurde. De eerste blaastest op straat gaf een flinke alcoholindicatie en bij de ademanalyse aan het bureau bleek dat de verdachte meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de Zaandammer werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Man schopt auto

Wormer, woensdag 10 januari 2007, 10:45 uur.

De politie heeft een 38-jarige man uit Wormer aangehouden die op de Koetserstraat herhaaldelijk tegen een geparkeerde auto trapte. De man bleek ernstig in de war en werd meegenomen omdat hij niet van zins was met zijn actie te stoppen. Hij werd in afwachting van deskundige hulpverlening ingesloten.

Schipper gewond

Zaandam, woensdag 10 januari 2007, 10:51 uur.

Een 65-jarige Zaandammer is gewond geraakt tijdens werkzaamheden aan zijn boot. De man was in een loods aan zijn boot bezig op een hoogte van circa drie meter toen hij onwel werd en vervolgens op de grond viel. Met buik- en rugklachten werd de man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.