Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk -Winkeldief gevolgd en  aangehouden            |
Medewerkers van een winkel aan de Deventerweg hebben op dinsdag (09/01) een 47-jarige man uit Nunspeet na een korte volgactie op straat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man is aan de politie overgedragen en heeft een winkelverbod van een jaar gekregen.

De verdachte bevond zich omstreeks 14.30 uur in de winkel op bovengenoemde locatie toen hij de winkel verliet zonder eerst een aantal spullen af te rekenen, waaronder drie wandcontactdozen. Buiten werd hij door twee medewerkers aangesproken, maar deze konden niet voorkomen dat de man er vandoor ging. Hierop zetten de twee te voet de achtervolging in, daarbij geholpen door een derde collega die per auto achter de verdachte aanging. Uiteindelijk konden ze hem op de Van Speijklaan tot stoppen dwingen en terugbrengen naar de winkel, waarna de man aan de politie kon worden overgedragen.

De man heeft een winkelverbod voor een jaar gekregen en zal door de politie nog verder worden verhoord in verband met verschillende dreigementen die hij tijdens zijn aanhouding tegenover de winkelmedewerkers heeft geuit. Tegen de man volgt een proces-verbaal.

|     |Epe - Vrouw op straat mishandeld                          |
De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 44-jarige vrouw uit Epe die dinsdagochtend (09/01) op de Hoofdstraat ter hoogte van de pinautomaat bij de boekenwinkel, werd geschopt en geslagen.

Haar belager bleek een 38 jarige bekende van de vrouw. Hij is kort na het incident elders aangehouden. Om de toedracht en bijzonderheden van het incident helder te krijgen, is de politie op zoek naar getuigen.

De melding van het incident kwam omstreeks 11.25 uur bij de politie binnen, waarop agenten ter plaatse gingen en het slachtoffer in een horecazaak aantroffen waar zij hulp had gezocht. Zij verklaarde geschopt en geslagen te zijn en had zich van haar belager weten te bevrijden om daarna de politie in te lichten. De verdachte werd kort daarop elders aangehouden. De politie is nog op zoek naar bijzonderheden omtrent het incident en roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844.

|     |Vaassen - Bermpaal oorzaak lekke brandstoftank                     |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat maandag (08/01) op de kruising Martenshofstede/Koekampstede heeft plaatsgevonden. Hierbij raakte de brandstoftank van de auto van een 44-jarige inwoner uit Vaassen door een op de weg liggende houten bermpaal (van een verhoogd kruisingsvlak) zodanig beschadigd dat de brandstof op het wegdek stroomde. Getuigen die informatie kunnen verstrekken over de vraag hoe de bermpaal op het wegdek terecht is gekomen, worden verzocht de politie te bellen.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op de Martenshofstede reed vanuit de richting Wanstede. Toen hij linksaf de Koekampstede opdraaide, reed hij over een houten bermpaal die daar op de rijbaan van de kruising lag. De paal raakte de brandstoftank, waardoor deze kapot ging en dieselolie op het wegdek stroomde. De brandweer werd ingeschakeld om de weg schoon te krijgen en kon met een noodreparatie de tank dichten. De politie sluit niet uit dat de paal eerder is omgereden en daarna op de weg is blijven liggen. Zij heeft echter nog niet precies kunnen vaststellen hoe de paal daar terecht is gekomen. Daarom worden eventuele getuigen of anderen die hierover informatie hebben, verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --