Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 10 januari

BREDA, 10 januari 2007

Identiteit slachtoffer dodelijk verkeersongeval Moerdijk vastgesteld

ZEVENBERGEN: De vrouw die dinsdagavond om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Zevenbergen, is een 39-jarige inwoonster van Chaam. De politie heeft haar identiteit vastgesteld en de familie ingelicht. Zoals al gemeld, reed de vrouw met haar auto vanaf de Distriboulevard rechtsaf de Zuidelijke Randweg op. Daarbij kwam ze in botsing met een vrachtwagen. Door de klap kwam de auto op de andere weghelft terecht en werd daar aangereden door een andere vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Veelpleger aangehouden

BREDA: Een 34-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in de Ginnekenstraat. Hij had geprobeerd bij een winkel daar enkele tafelkleden te stelen, maar zijn plannen werden doorzien door agenten die de man onopvallend waren gevolgd. Dat deden de agenten in het kader van een najaarsoffensief van de politie Breda waarbij onder meer veelplegers gevolgd worden. De Roosendaler staat in het district Bergen op Zoom bekend als zeer actieve veelpleger. Conform de afspraken met het OM is de man in verzekering gesteld.

Bredanaar (46) slaat buurman na geluidsoverlast

BREDA: De politie heeft een 46-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling van zijn buurman. Dat gebeurde dinsdagmiddag rond 17.20 uur aan de Oede van Hoornestraat. De verdachte ging bij zijn buren verhaal halen over naar eigen zeggen te luide muziek en sloeg daarbij de 40-jarige bewoner diverse malen in het gezicht. Gewaarschuwde agenten konden de 46-jarige Bredanaar arresteren. De man heeft de mishandeling bekend, maar stelt dat hij slechts een klap heeft gegeven. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld; de politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar aangehouden na mishandeling

BREDA: Een 21-jarige Bredanaar is dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden wegens mishandeling van een evenoude stadgenoot. De verdachte heeft al langer een conflict met het slachtoffer en toen beide elkaar zagen rond 20.00 uur op de Vlaanderenstraat kwam het tot een treffen. Het slachtoffer kreeg een flinke slag in het gezicht en werd nadien met de dood bedreigd. Volgens de verdachte zou het slachtoffer tijdens de vechtpartij een mes hebben getrokken. De 21-jarige Bredanaar is na verhoor in vrijheid gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Jongen (17) aangehouden na melding over poging inbraak

BREDA: De politie heeft dinsdagavond tegen 20.45 uur een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot inbraak. Agenten reageerden op een melding dat enkele personen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Affiligemstraat. Bij de woning aangekomen zagen agenten drie mannen weglopen die ze na een korte achtervolging zijn kwijtgeraakt. Even later liep de 17-jarige jongen in een brandgang in de buurt en werd hij aangehouden. Op een raam van de woning werden krassporen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak; de aangehouden jongen is in verzekering gesteld.

Aanhouding na beroving Ginnekenstraat

BREDA: Een 18-jarige Bredanaar is dinsdagavond rond 21.30 uur aangehouden op verdenking van beroving. De politie kreeg even tevoren een melding van een 43-jarige Bredse dat ze op de Ginnekenstraat door een onbekende man onder bedreiging van een vuurwapen om geld gevraagd werd. De vrouw reageerde daar nauwelijks op, waarna de man wegrende. Op basis van het signalement dat het slachtoffer gaf, konden agenten binnen tien minuten de 18-jarige Bredanaar arresteren op de Vlaszak. Hij had een imitatiewapen op zak dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Hij is in verzekering gesteld.

Hagenaar slaat collega met schop

BREDA: En 26-jarige Hagenaar is woensdagmorgen rond 09.30 uur aangehouden bij een bedrijf aan het IABC 1000. De man werkte daar als uitzendkracht en sloeg een heftruckchauffeur bij het bedrijf, een 42-jarige man uit Dordrecht, met een schop. Tevens bedreigde de Hagenaar het slachtoffer die letsel aan zijn linkerarm en -hand opliep. De verdachte is in verzekering gesteld; de politie heeft een aangifte van de Dordrechter opgenomen. De Hagenaar zegt in zijn verklaring dat hij bij de ruzie ook door de heftruckchauffeur is geslagen met een stuk ijzer. Aanleiding voor de vechtpartij zou liggen in het functioneren van de verdachte op de werkvloer. De politie onderzoekt de zaak.

Willebrorder (22) rijdt zonder rijbewijs

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmorgen kort voor 11.00 uur een 22-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden op de Sperwer. Hij bestuurde een auto, terwijl hij niet over een rijbewijs beschikt. Agenten zagen de auto staan bij een benzinepomp aan de Vosdonkseweg en wisten dat de man het voertuig, dat eigendom is van een familielid, wel vaker gebruikte. Nadat de verdachte was weggereden en via de A58 met hoge snelheid weer in Etten-Leur terechtkwam, zette hij de auto op de Sperwer langs de kant. In zijn kleding werd nog een potje met een onbekende harddrug aangetroffen, volgens de man zelf vloeibare amfetamine. Bij de Willebrorder is een bloedproef afgenomen om vast stellen of hij onder invloed van drugs was tijdens het autorijden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul