Eerste leerbedrijven schoonmaakbranche

Osb


1E leerbedrijven schoonmaakbranche
OSB stimuleert instroom nieuwe werknemers vanuit regulier onderwijs

Op woensdag 10 januari aanstaande krijgen de eerste leerbedrijven van de schoonmaakbranche tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- & Bedrijfsdiensten (OSB) de certificaten erkend leerbedrijf uitgereikt. Vanaf 2007 kunnen leerlingen van ROCs binnen het reguliere lesprogramma een module Schoonmaken volgen en stage lopen bij deze leerbedrijven.

leren bij een schoonmaakbedrijf
Leerlingen van ROCs kunnen binnen hun lespakket kiezen voor een module Schoonmaken. Ook kunnen ze de opgedane kennis in de praktijk brengen via een stage bij een schoonmaakbedrijf dat lid is van OSB. Er hebben zich al twintig bedrijven aangemeld. Deze bedrijven ontvangen tijdens de OSB-Nieuwjaarsreceptie een certificaat voor erkend leerbedrijf. OSB heeft dit project samen met kenniscentrum Savantis en SVS (Stichting Scholing en Vorming Schoonmaakbedrijven) opgezet om zo een betere instroom van nieuwe werknemers te waarborgen gezien de groeiende krapte op de arbeidsmarkt.

Trofee
OSB zet tijdens de nieuwjaarsreceptie ook een evenement in de schijnwerpers: de Golden Service Awards. Dit evenement krijgt de zogenaamde OSB-Trofee. De OSB-Trofee wordt jaarlijks uitreikt aan personen of organisaties die zich uitzonderlijk inzetten voor de schoonmaakbranche. De Golden Service Awards, geïnitieerd door Kimberly-Clark Professional B.V., zet zich al een aantal jaren in om de kwaliteit en het imago van het schoonmaakvak positief te beïnvloeden.

Een schoon 2007
Tijdens de nieuwjaarsreceptie spreekt de voorzitter, Henk van Weerdenburg, ook de plannen van OSB voor het komende jaar uit. Het bureau ziet een schoon, maar vooral druk jaar tegemoet: uiteraard staan de CAO-onderhandelingen weer op de agenda. Maar ook wil het bureau zich inzetten om het nieuwe keurmerk Glas&Gevel goed in de markt te zetten en verwacht het concrete hulp te kunnen bieden aan leden op het gebied van aanbestedingen. Dit naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar de aanbestedingspraktijken in de branche.

Einde persbericht