Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 10 januari 2007

Heerlen; 17-jarige joyrider aangehouden

Dinsdagavond heeft de politie op de Zeswegenlaan in Heerlen aan 17-jarige inwoner van die plaats aangehouden in verband met joyriding.

Toen een agent de jonge Heerlenaar en de auto waarin hij zat, op de Mijnzetellaan aan een controle wilde onderwerpen, ging hij er vandoor. Nadat het op de Zeswegenwegenlaan bijna tot een botsing met een andere auto kwam, bracht de Heerlenaar het voertuig tot stilstand.

Gevraagd naar zijn rijbewijs bekende hij dat hij 17 jaar was en dus geen rijbewijs had. Hij verklaarde dat de auto waarin hij reed van een vriend van zijn broer was en dat hij de autosleutels thuis had weggenomen.

Tegen de jonge automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum; jeugdige graffitispuiters aangehouden

Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur heeft de politie op de Akerstraat in Brunssum vijf jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, afkomstig uit Brunssum aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti.

Omstanders tipten de politie, toen jongeren bezig waren met het aanbrengen van graffiti op de gevel van een supermarkt aan de Akerstraat.

Nadat er tegen de jongeren proces-verbaal was opgemaakt, werden zij aan hun ouders overgedragen.

Valkenburg; inbraak in sportkantine

Onbekenden hebben tussen maandag en dinsdag ingebroken in de sportkantine van de voetvalvereniging Walram aan de Oosterweg in Valkenburg.

Zowel enkele buiten- als meerdere binnendeuren werden geforceerd. De dieven gingen onder andere aan de haal met geluidsapparatuur en diverse versnaperingen en frisdranken.

De inbraak is gepleegd tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 15.45 uur. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --