Politie Haaglanden

Extra persbericht 10 januari

Haaglanden, 10-01-2007

Dubbele moord Van Mussenbroekstraat in Team West

Den Haag In de komende uitzending van Team West op woensdag 10 januari aanvang 17.16 uur wordt er ruim aandacht besteed aan de dubbele moord in de Van Mussenbroekstraat. Het programma wordt gedurende de avond een aantal keren herhaal. Deze herhaling is tevens donderdag 11 januari nog een aantal keren te zien.

Woensdag 19 juli 2006 omstreeks 19.00 uur werd hier in de Van Musschenbroekstraat in de Haagse wijk Laak een dubbele moord gepleegd. In deze woning werd rond dat tijdstip de toen 42 jarige Anandkoemar KOEBAR en diens vriendin de 32 jarige Claudia EDOO op brute wijze van het leven beroofd. De ander half jaar oude baby van het stel was tijdens deze dubbele moord aanwezig in de woning. Het mannelijke slachtoffer werd ook wel Lange Jan genoemd.

Meerdere getuigen hebben schoten gehoord en gezien dat er een man het portiek uit kwam rennen en vluchtte in de richting van het Pasteurplein. Hier op de hoek met de van Musschenbroekstraat stond bij restaurant Sweety een andere man klaar met een scooter. De mogelijke schutter is achterop de scooter gesprongen waarna zij wegreden de Pasteurstraat in.

De politie heeft slechts een summier signalement van de schutter en de scooter bestuurder. De schutter zou ongeveer 25 jaar oud zijn, een normaal postuur hebben en een donkere huidskleur. Hij droeg een zwarte intergraal helm, een grijs/ blauw t shirt en een blauwe spijkerbroek. Daarbij had hij een plastic tasje vast waar rood/witte strepen op stonden. Het gezicht van de schutter is niet gezien doordat hij een helm droeg. Van de helm is bekend dat deze zwart of donkerkleurig was en dat er zilverkleurige strepen al dan niet golvend over de breedte van de helm liepen. Het betrof een integraalhelm met een doorzichtig vizier.

De bestuurder van de scooter zou eveneens een man betreffen met een donkere huidskleur. Hij droeg eveneens een donkere integraalhelm.

Van de scooter is bekend dat het een normaal model zou betreffen dat donker van kleur was. Opvallend zou echter zijn een zilverkleurige balk aan de zijkant die oplopende naar de achterzijde breder werd. Tevens zou de scooter aan de linkervoorzijde onder de koplamp een beschadiging hebben dat met licht bruin tape was afgeplakt.

Na de dubbele moord werd er een groot recherche team geformeerd van Bureau Regionale Recherche van Politie Haaglanden. Ondanks langdurig onderzoek zijn er nog geen verdachten in deze zaak aangehouden.

De hoofdofficier van justitie in het arrondissement 's-Gravenhage looft een beloning uit van 20.000 euro aan degene die aanwijzingen en of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot het bekend worden van de identiteit van de dader(s) cq mededader(s) van de dubbele moord. Indien door meer dan één persoon rechtens op uitkering van de beloning aanspraak zal worden gemaakt, zal aan elk van hen een deel van de beloning worden uitgekeerd, in evenredigheid met de waarde van de verstrekte informatie.

Heeft u informatie belt u dan naar de regiopolitie Haaglanden, via 070-4241500. Ook kunt u uw informatie kwijt via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Uw informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Meer informatie vindt u op www.politie.nl/haaglanden of op www.westonline.nl. Daarnaast op rtvwest teletekst, pagina 201.