Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 10 januari

BERGEN OP ZOOM, 10 januari 2007

Jongens aangehouden voor baldadigheid

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond twee minderjarigen aan. Bewoners van een flatgebouw aan de Burgemeester Schneiderlaan belden de politie om te melden dat een aantal jongens aan het vervelen waren in de galerij van de flat. De wijkagent ging een kijkje nemen en trof twee 14-jarige jongens uit Roosendaal aan. Ze zijn aangehouden voor baldadigheid en het betreden van verboden terrein. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld. Wat hun straf zal zijn wordt later in overleg met justitie bepaald.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

PUTTE: Een 33-jarige vrouw uit Putte maakte op dinsdagavond melding van mishandeling door haar vriend. De vrouw was onder andere tegen het lichaam geschopt. De vrouw hield aan de mishandelingen zwellingen en een hoofdwond over. De man had hierna de woning verlaten. De politie hield de 29-jarige man aan op de openbare weg bij de woning van het stel. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie houdt bestuurders onder invloed aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag omstreeks 01.00 uur op de Rijksweg A58 een 31-jarige man uit Breda aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 765 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

SINT WILLEBRORD: De politie hield op woensdag even na 02.00 uur aan de Dorpsstraat een 43-jarige man uit Sint Willebrord aan. Uit een blaastest bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde en hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 725 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de bestuurder met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Aanvullende informatie rijden onder invloed
Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Hennepkwekerij aangetroffen

STEENBERGEN: De politie trof op dinsdagavond een hennepkwekerij aan in de Amaryllisstraat. Op de zolder van een woning zijn 170 hennepplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Ze zullen worden vernietigd. De bewoner van het pand, een 47-jarige man, is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Derde aanhouding in openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 9 januari een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor een openlijke geweldpleging aan de Van Konijnenburgweg. Het is de derde aanhouding n.a.v. de geweldpleging, die donderdagavond 28 september plaats vond. Een toen 21-jarige man uit Bergen op Zoom werd door een groep van ongeveer 18 jongens van zijn fiets getrapt en vervolgens mishandeld. Het slachtoffer hield hieraan meerdere zwellingen over. Half december werden een 16 en een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom aangehouden in verband met de openlijke geweldpleging.
De 15-jarige verdachte is verhoord. Wat er met de verdachten zal gebeuren wordt in samenspraak met justitie besloten.

Man aangehouden voor vervalsing postzegels

WOUW: De politie hield op dinsdagmiddag een 47-jarige man uit Wouw aan voor het vervalsen van postzegels. Diezelfde ochtend was aangifte gedaan van vervalsing door een medewerker van een postservicepunt. Hier waren verschillende pakketjes met valse postzegels aangeboden. De verdachte is in verzekering gesteld en op woensdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

Politie houdt dronken vrouw aan

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag even na 00.30 uur melding dat er een vrouw op de grond lag op de Berkstraat. Bij aankomst bleek dat de 49-jarige vrouw uit Bergen op Zoom teveel gedronken had. Ze kon zich niet legitimeren en is naar het politiebureau overgebracht. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld met een bekeuring voor openbare dronkenschap en een bekeuring voor het zich niet kunnen identificeren.

Auteur: Inge Rijgersberg