Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/1)

TILBURG, 10 januari 2007

Wijkagenten Tilburg Noord waarschuwen voor Flipperen

TILBURG: De wijkagenten van de Stokhasselt (Tilburg Noord) verspreiden deze week in de flats aan de Mascagnistraat, Puccinistraat en Perosistraat 600 preventiebrieven, waarbij de bewoners in zowel de Nederlandse als Engelse taal gewezen worden op de risicos van inbraken door middel van de flippermethode.

Dit gebeurt na vier inbraken in de Perosiflat in december 2006. Mogelijk zijn de daders nog in meer woningen binnen geweest waar de bewoners niets van gemerkt hebben. De inbreker laat met deze inbraak methode immers geen sporen achter.

Tekst van de flyer: INBRAAK PREVENTIE
De laatste weken worden er in de flats van de Stokhasselt inbraken gepleegd, waarbij de dader binnen komt door middel van de flippermethode. Deze werkwijze houdt in dat de inbreker een plastic strip tussen de deur en het kozijn steekt, ter hoogte van het slot. Op deze manier drukt hij de dagschoot van het slot naar binnen en gaat de deur open. Om te voorkomen dat dit gebeurt, moet u het slot, met de sleutel op het nachtslot draaien. De schoot van het nachtslot is altijd geblokkeerd en is dan met de flippermethode niet terug te duwen. Op onze website www.politiemwb.nl vindt u meer inbraakpreventietips.

Winkeldievegge betrapt in supermarkt

TILBURG: Gistermiddag is in een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 47-jarige vrouw betrapt op winkeldiefstal. De vrouw stopte verschillende levensmiddelen zoals twee pakjes shoarmavlees, een doos bonbos en wasmiddel onder haar trui. Ze rekende bij de kassa alleen twee goederen af die zij in een mandje gestopt had af. Ze werd buiten de winkel tegen gehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de dievegge wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: Bike agenten hebben gisteravond op de Findelstraat een 21-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden die nog gesignaleerd stond vanwege een openstaande gevangenisstraf. De vrouw moet nog een straf van 35 dagen ondergaan. Ze is ingesloten in het cellencomplex.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

TILBURG: De politie heeft gisteren in een woning aan de Jan Backstraat op de zolderetage een hennepkwekerij met 81 hennepplanten aangetroffen. Ook werd de stroom buiten de meter om illegaal afgetapt. De politie heeft de bewoner, een 22-jarige Tilburger, aangehouden. De politie was de woning in verband met een rechercheonderzoek naar binnen gegaan en ontdekte daarbij toevallig de hennepplantage.

Oplettende getuige betrapt vandaaltjes

OISTERWIJK: Een oplettende man (52) uit Udenhout heeft gisteravond op de Nijverheidsweg drie vandaaltjes betrapt toen zij de inhoud van een grote zeecontainer bestaande uit kartonnen dozen, kranten en ander papier op straat hadden gekieperd. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de jongens de boel onder het toeziend oog van de getuige al aan het opruimen. Het gaat om drie 16-jarige jongens uit Oisterwijk. De knapen vertelden dat zij de portemonnee van een van hen aan het zoeken waren en daarom de inhoud van de container op straat hadden gegooid. Hun gegevens zijn genoteerd, zij worden vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt

Au pair verjaagt inbrekers

TILBURG: een 26-jarige vrouw heeft gisteravond omstreeks 20.45 uur twee inbrekers verjaagd. De vrouw die werkt als au pair hoorde gisteravond terwijl zij in een woning aan de Oploostraat verbleef, gemorrel aan de schuifpui. Ze zag twee mannen voor de pui staan die direct op de vlucht sloegen. Het ging om blanke knullen. Ze hadden beiden een slank postuur, kort bruin haar en waren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Een van de daders droeg een blauw-rood gestreepte trui en een donkere trui. De andere dief droeg een blauwe trui. De politie heeft een aangifte opgenomen van poging tot inbraak.

Broers aangehouden voor vernieling ruiten

GOIRLE: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur een 32-jarige Goirlenaar aangehouden nadat hij een ruit van een woning van zijn buurman had vernield. Korte tijd daarna werd ook zijn 30-jarige broer aangehouden voor vernieling.

Agenten zagen ter plaatse dat de vermoedelijke dader, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd tegengehouden door zijn broer. Op straat stond bovendien een krat bier en een fles Jagermeister. De ruit van de voordeur van de woning van de buurman bleek vernield te zijn. Aan het raam zaten bloedsporen. De verdachte had ook bloed aan zijn rechterhand. Het motief voor de vernieling werd niet duidelijk. De politie heeft de man vanmorgen afgehoord. Hij kon zich weinig meer van het voorval herinneren, maar toonde zich wel bereid de schade te vergoeden. Overigens werd kort na de 1^e arrestatie ook de 30-jarige broer van de verdachte aangehouden omdat hij een ruitje van de voordeur van het pand van zijn broer vernielde, naar eigen zeggen om het hondje binnen te laten.

Auteur: Willem van Hooijdonk