Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/01)

OOSTERHOUT NB, 10 januari 2007

Politie houdt minderjarig meisje aan op verdenking van diefstal

WAALWIJK: Politiemensen van het team Waalwijk hebben dinsdag 9 januari een 13-jarig meisje uit Waalwijk aangehouden. Het minderjarige meisje wordt ervan verdacht diverse diefstallen te hebben gepleegd. Ze wordt er onder andere van verdacht goederen, waaronder een i-pod en een mobiele telefoon, te hebben weggenomen uit huizen van klasgenootjes, waar ze op bezoek was. Het meisje zou door haar ouders meerdere malen op haar gedrag zijn aangesproken. Zo vonden haar ouders gestolen spullen op de kamer van hun dochter en dwongen haar de spullen terug te brengen naar de rechtmatige eigenaars. Ook is het probleemgedrag van het meisje gesignaleerd door schoolleiding en de wijkagent. In totaal onderzoekt de politie zes zaken. Deze zaken speelden zich af tussen oktober en december 2006.
Het meisje is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zit nu nog vast. Ze wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie mannen aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld

WAALWIJK: De politie kreeg dinsdagochtend de melding dat er enkele mannen over de A59 liepen. Ter hoogte van Waalwijk trof de politie drie mannen, van 51, 35 en 22 jaar oud aan. Het betrof mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats en zonder verblijfsvergunning. De oudste twee komen oorspronkelijk uit Israël, de jongste man uit Somalië. Ze verklaarden asiel te hebben aangevraagd in Frankrijk. Ze zouden in Frankrijk een slaapplaats hebben gezocht in een vrachtwagen en toen deze ging rijden in Nederland terecht te zijn gekomen. Het drietal is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in vreemdelingenbewaring gesteld.

Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen

RIJEN: De politie ontmantelde op woensdag 10 januari een kleine hennepkwekerij in een woning in de Pastoor Gillisstraat in Rijen. Met behulp van 10 assimilatielampen van 400 Watt werden op de zolderverdieping 59 planten opgekweekt. De planten waren nog jong en niet volgroeid. De bewoner, een 46-jarige man uit Rijen, werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. In overleg met de officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij zijn al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook stelde een medewerker van Essent vast dat er illegaal stroom werd afgetapt.

OOSTERHOUT: Op basis van vermoedelijke overtreding van de Opiumwet doorzocht de politie woensdag 10 januari ook een woning aan de Gageldonk in Oosterhout. Er was op dat moment niemand thuis. In de woning trof de politie in een slaapkamer een wietplantage aan, bestaande uit 80 grote hennepplanten. De planten waren van bijzonder goede kwaliteit, gezien de enorme hoeveelheid toppen met hennep. De 44-jarige bewoner meldde zich later op het politiebureau, waarna hij meteen gearresteerd werd. Ook deze hennepkwekerij werd ontmanteld. En ook hier bleek sprake te zijn van diefstal van stroom.

Hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in veel gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband te brengen zijn met hennepkweek.

Auto weg na insluiping

WASPIK: Tussen dinsdag 9 januari 21.30 uur en woensdag 10 januari 05.40 uur is ingebroken in een woning in de Schotse Hooglanderstraat. Woensdagochtend vroeg ontdekten de bewoners de inbraak en kwamen ze er achter dat hun auto, een zwarte Kia Picanto met het kenteken 38-RZ-DR verdwenen was. Ook werden onder andere een portemonnee en een tas buitgemaakt.
De inbreker of inbrekers hebben het huis vermoedelijk betreden via een niet-afgesloten deur.
De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Politiemensen hebben dinsdag 9 januari verkeerscontroles gehouden op de Hoofseweg en in de Kanaalstraat. Daarbij zijn in totaal 11 bekeuringen uitgeschreven: 9 voor niet dragen van de autogordel, 1 voor kentekenbewijs niet bij zich hebben en 1 voor geen hulpkoppeling gebruiken.

DONGEN: Tijdens snelheidscontroles op de Bolkensteeg, in de Eindsestraat en op de Mgr. Nolenslaan heeft de politie dinsdag 9 januari 12 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar 50 km/uur was toegestaan.

Man bekeurd voor rijden zonder helm en belediging

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen dinsdag 9 januari rond drie jongens op een bromfiets over de Slotlaan rijden. Het drietal droeg geen helm. Bij het zien van de politie probeerden ze er vandoor te gaan. De bestuurder en een passagier lukte dat, een tweede passagier wist niet te ontkomen. Hij werd staande gehouden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring voor rijden zonder helm gedroeg de man, een 21-jarige Oosterhouter, zich vervelend. Daarbij beledigde hij de politiemensen. Hiervoor kreeg hij eveneens een bekeuring.

Auteur: Leonie van Ooijen